Problemy z grami i ogladaniem filmow

Mam problem z grami i filmami.Juz kilka gier instalowalem i w zadna jeszcze nie zagralem.Wczesnie dzialaly (niedawno instalowalem system ponownie).Nie wiem dlaczego.

A filmy sie tna,a wczesniej tez dobrze dzialaly,chociaz nie byly najlepszej jakosci.Moze ktos wie,co zrobic? :frowning:

jakie gry i co sie z nimi dzieje [error, powr贸t do pulpitu itp.] do film贸w zainstaluj kodeki :lol:

a czy nie zmieniles service packa?? Kolega mial podobny problem po Wgraniu SP2

a jak tam sprzecik, nic mu niedolega aby ?

Wida膰 brakuje jaki艣 komponent贸w, kt贸re mia艂e艣 wcze艣niej w systemie. Sprawd藕, czy np. nie zapomnia艂e艣 uaktualni膰 DirectX, poniewa偶 ten komponent odpowiada nie tylko za wy艣wietlanie gier, ale tak偶e dzia艂anie prawid艂owe player贸w!

Wi臋cej info Go艣ciu :?

Zgadzam si臋 :!:

Filmy: Proponuje paczk臋 kodek贸w - K-Lite Codec Pack 2.36 Full

Gry: Najnowszy DirectX 9.0c Redistributable

Je偶eli chodzi o kodeki do film贸w to polecam programik AVIcodec kt贸ry poka偶e ci jakie kodeki s膮 ci potrzebne.

Juz wczoraj zobaczylem cos,co mnie zdziwilo. Moj sprzet:celeron 640 mhz,192 ram,nividia riva tnt2.Przed ponowna instalacja,gdy chcialem zainstalowac jakas gre z gazety,gdzie jest opcja testuj,wyswietlalo sie,ze mam akcelerator 3d,a teraz pisze,ze nie ma.To wszystko przez to chyba.a do filmow mam ffdshow,mam jeszcze Directa 9.0c.

A co myslicie o tej ofercie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43131860 .Nie mam teraz kasy specjalnie,a zalezy mi na tym,zeby miala akcelerator 3d

Czy tu nie ma jaki艣 zgrzyt贸w?

wprawdzie moglem zainstalowac starego,ktory pasowalby do karty najlepiej,ale nie chcialo i sie szukac starego directa.a moze ktos wie,czemu tak sie stalo z akceleratorem??? :frowning: :cry: :-x :!: :!:

Z tego co wiem, to defaultowo, w systemie zainstalowana jest wersja, albo 7.0 lub 8.0, wi臋c sam musia艂e艣 doinstalowywa膰 najnowsz膮!

Mo偶na zrobi膰 na艂o偶enie systemu (20 minut) i powr贸ci stary directX!

Zobaczy膰 wtedy jak si臋 Riva b臋dzie sprawowa膰!

tylko jak to zrobic i czy nie bedzie negatywnych skutkow???

Zale偶y jaki masz system. Podaj.

Negatywne skutki mog膮 nast膮pi膰, jest mo偶liwo艣膰 偶e niekt贸re programy nie b臋d膮 dzia艂a膰.

Mo偶esz usun膮膰 Directa specjalnym Programem Po klikni臋ciu download wybierz Mirror2

Xp Pro :smiley:

xp pro