Problemy z grami przez internet (lagi) system win 7


(Malcek 94) #1

Witam niedawno kupiłem nowy komp z orginalnym systemem win 7 i mam pytanie dotyczace gier przez internet

otóż mam problem gdy włączam cs steam to jak chce wejść na jakiś server wszystko pięknie gram z 5 sek i ping skacze mi z 10 do 1000 do 500 i tak ciągle lagi że szok, wow to samo tibia to samo css to samo próbowałem prawie wszystkich gier które łącza się przez neta....

Gdy miałem dawniej windows xp to mogłem grać słuchać muzy rozmawiać przez skype czy vt. i niemiałem takich pingów...

Teraz nawet i bez gg antywira mam takie pingi

Tu moje pytanie dlaczego ??

co mam zrobić aby normlanie się grało ??

sprzęt mam bardzo dobry już z lepszej półki win 7, 64 bity...


(greh) #2

1) Start --> Uruchom --> CMD --> wpisz: ping http://www.dobreprogramy.pl --> enter --> Wynik w postaci screena na forum.

2) Start --> Uruchom --> CMD --> wpisz: tracert http://www.dobreprogramy.pl --> enter--> Wynik w postaci screena na forum

:wink:


(Malcek 94) #3

zdjecie usuniete...


(greh) #4

Malcu , do wszystkich serwerów masz takie pingi i odpowiedzi na trasach?

Sprawdź dowolny inny, swój ulubiony, ale wyników nie musisz już podawać, chyba ze będą znacząco odbiegać, ale wtedy w formie tekstowej je podaj.

Ktoś na forum pisał (założyłeś kilka takich samych tematów), że to normalna rzecz na Windows 7 64 bit. :wink:


(Malcek 94) #5

na każdym servie w każdej grze są algi kolega informatyk polecił mi zmianę direxa z 32 bity na 64

troszeczkę pomogło ale nie za wiele...

-- Dodane 14.12.2010 (Wt) 17:49 --

odświeżam