Problemy z instalacją sterowników karty graficznej w Windows 10

Zainstalowałem Windows 10 na swoim laptopie Lenovo G510. Jak wiadomo jest on wyposażony w dwie karty graficzne Intel HD 4600 oraz AMD Radeon R5 M230. System niby znalazł sterowniki do obu kart, ale nie wiem, kiedy jaka karta działa. Wiadomo, że do obróbki w Lightroom (niezbyt wymagająca obróbka - jedynie “wywoływanie” RAW-ów), lepiej byłoby użyć karty dedykowanej, czyli AMD. Niestety, nie wiem czy włącza się w czasie włączania programu, ale chyba nie gdyż w informacjach w programie LR widnieje info: renderer Intel HD 4600. Próbowałem zainstalować sterowniki już dwukrotnie, przy użyciu menadżera ze strony AMD, ale za każdym razem kończyło się to zawieszeniem systemu na 66% (przy instalacji AMD Settings). Potem system się nie uruchamiał i konieczne było przywracanie systemu. Czy ktoś może polecić jakiś sposób instalacji, lub odpowiedni sterownik pod Windows 10, tak by w ustawieniach móc zdecydować, że LR ma działać na karcie AMD?

Wiesz o tym że póki 3D nie odpalisz to nie zauważysz kompletnie żadnej różnicy?

System sam pobiera najnowsze sterowniki.

Ciekawe, że w ustawieniach sterów z AMD można ustawić, że poszczególne programy są uruchamiane na danej karcie. Nie mam jednak tego, gdyż nie mam sterów AMD, jedynie na screenach widziałem. A zainstalować nie daje rady, bo wysypuje system…

A nie lepiej z  tej strony  AMD

Wyczyść system z resztek sterowników AMD + program Ccleaner i wyczyść śmieci i restart i spróbuj automatu AMD do instalacji steru.

http://support.amd.com/en-us/download