Problemy z kompem, logi z HiJacka


(Blackest) #1

Witam,

wykonałem sobie skan hijakiem, loga wpusciłem na jakiegoś web analizera, i oto wynik (to co na czerwono to jest złe):

http://img247.imagevenue.com/img.php?im ... _376lo.JPG

i teraz nie wiem co z tym mam zrobić, czy za pomocą hijacka sfixować te wpisy, co może zostawić je w spokoju ?

pozdrawiam


(Leon$) #2

daj cały log HijackThis jako plik txt a mie podgląd analizera

:slight_smile:


(Łukasz14) #3

blackest , daj cały log i wklej go na www.wklej.org


(Blackest) #4

proszę bardzo, o to cały log:

http://www.wklej.org/id/9affec3d82


(Łukasz14) #5

blackest , lod wydaje się czysty. Masz jakieś problemy z kompem?


(Leon$) #6

Możesz to usunąć

HijackThisem >> Fix checked

:slight_smile:


(Blackest) #7

wywaliłem, ale w miejce tych 4 pojawiły się nowe

O4 - HKUS\S-1-5-19\..\RunOnce: [nltide_3] rundll32 advpack.dll,LaunchINFSectionEx nLite.inf,C,,4,N (User 'USŁUGA LOKALNA')

O4 - HKUS\S-1-5-20\..\RunOnce: [nltide_3] rundll32 advpack.dll,LaunchINFSectionEx nLite.inf,C,,4,N (User 'USŁUGA SIECIOWA')

O4 - HKUS\S-1-5-18\..\RunOnce: [nltide_3] rundll32 advpack.dll,LaunchINFSectionEx nLite.inf,C,,4,N (User 'SYSTEM')

O4 - HKUS\.DEFAULT\..\RunOnce: [nltide_3] rundll32 advpack.dll,LaunchINFSectionEx nLite.inf,C,,4,N (User 'Default user')

(JNJN) #8

Proszę zmienić temat postu na konkretny, opcja edytuj i popraw.JNJN


(Blackest) #9

Łukasz14, tak mam problemy z kompem, myk jest taki że jak robię test prędkości neta to pobieranie jest w normie, a wysyłanie jest na poziomie 80 kbps (mam łącze 1mbit z dialogu). Na drugim kompie na którym jest linux transfery podczas testów są bardzo zadowalające. Druga rzecz to taka, że jak ściągam torrentem, którego prędkości są na poziomie 20Kb/s ściągania i 3 Kb/s wysyłania to praktycznie nie mogę przeglądać stron WWW. Dopiero po wyłączeniu ściągania, i odczekaniu chwilki mogę spokojnie WWW przeglądać. A, jeszcze jedna rzecz, jak piszę sobie w wordzie, to od czasu do czasu kursor sobie sam skcze, sam coś zaznaczy, jakby pod klawiaturą były nowe skróty klawiszowe.

Ściągnąłem programik wwdc.exe (Windows Worms Door Cleaner) i pozamykałem porty tak jak programik chciał. Odniosłem wtedy wrażenie że jest lepiej, ale dalej jest lipnie :frowning: .

Ponadto wykonałem skana avastem i nic, ad-awarem --> coś znalazło, ale wywaliłem (jak piszę tego posta to jeszcze raz skanuję)

Wstawiłem w poście powyżej loga z HiJacka, aby ktoś na forum pomógł określić czy tam jest wszystko dobrze.

Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc :slight_smile: