mam problemy z laptopem dziewczyny. Sam się wyłącza. Wyświetla komunikaty o problemach z jądrem. Wyskakują bluescreeny. Czasem nie działa nawet przeglądarka. Ciągle jest problem z działaniem Windows Update - nie chce przeprowadzić aktualizacji. Ogólnie po paru próbach włączenia chwilę działa normalnie po czym sam znowu przeprowadza jakieś skanowania systemu, wyświetla później możliwość przejścia w tryb awaryjny itd.
Gdyby ktoś mógł rzucić okiem byłbym bardzo wdzięczny.
Nie ma infekcji.
Problemu należy poszukać w nieaktualnych sterownikach, sprzęcie, ustawieniach.
Zróbmy niewielkie oczyszczanie.
Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\magda\Desktop fixlist.txt (760 bajtów) “Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze”
Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
Kurcze, malwarebytes nie chce się za Chiny uruchomić, a z aktualizacja jest taki problem, że już na sam koniec pokazuje, że niepoprawna. Choć wcześniej wszystko pokazywało, że ok. Zgodność itd. Na sam koniec po instalacji wywala błąd, że nie można dokończyć. Pobierany plik instalacyjny ze strony Microsoftu jest uszkodzony i nie da rady. Chyba trzeba postawić system na nowo
E tam! Jakim cudem uszkodzony? Pobierz stąd, rób instalkę Windowsa na pendrajwie i “na czysto” (spod bootowania) instaluj: https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=691209
Być może, “po drodze”, okaże się, że sprzęt jest uszkodzony?
Ja to też wszystko robię na odległość. Niestety teraz kwarantanna i jestem dosyć daleko od tego laptopa. Od razu bym zrobił tak, żeby wgrać nowy system. A aktualizacji wgl nie chce wgrać. Wgl ma problemy z otwieraniem programów. Obojętnie jakich. Mozilla nie działa. Ciągle wyłącza się. Inne programy tak samo. Prawdopodobnie laptop powoli umiera i niestety czeka go serwis. Bardzo, bardzo dziękuję za chęci i pomoc