:o Mam problem z zalogowaniem się w bahku a do tego chcą abym im podał kilka nieużywanych kodów z karty kodów HE HE HE dobre sobie. Zrobiłem loga i nie wiem co dalej bo się na tym nie znam , prosze o pomoc.
=================
monczkin
:o Mam problem z zalogowaniem się w bahku a do tego chcą abym im podał kilka nieużywanych kodów z karty kodów HE HE HE dobre sobie. Zrobiłem loga i nie wiem co dalej bo się na tym nie znam , prosze o pomoc.
=================
monczkin
To wklej tego loga tutaj :!:
Zapoznaj sie na początek z przyklejonym tematem o wklejaniu logów HT
Chcąc korzystać z elektronicznego banku , najpierw należy odpowiednio zabezpieczyć system , twój niestety nie ma żadnych zabezpieczeń (SP2 ,antywir ,zapora ogniowa) przy tak wspaniale zabezpieczonym systemie wcale nie musisz podawać kodów , haseł logowania czy numeru konta , jak by ktoś chciał to juz dawno je ma , A potem gazety sie rospisują haker opróznił komuś konta , nie trzeba być hakerem aby z takich systemów jak powyżej umiejętnie skorzystać.
Ja nie mam pojęcia o czym tu się mówi. Jestem zielony i nie wiem co mam robić . Prosze o pomoc i rad e doświadczonych użytkowników. Pozdrawiam :o :o :o :o :o :o
JAKM - Nie wysylaj nie dawaj nikomu tych kart ! Pierwsze co robisz to migiem walisz do swojej placowki i pytasz czy to prawda i czy masz taki obowiazek. Chyba ze juz tam byles. Jezeli to byl telefon a co gorsza mail , nie badz naiwny. Idz do banku. Napisz w jaki sposob dostales od nich informacje?
To co napisales Zbych1 , to nie wiem co ja mam sobie teraz myslec. (no sorki Zbych1).
Pewnie ze nie musi bo są one jednorazowego uzytku - jak zdrapka w pre-paid
Samo zalogowanie sie na konto to nie wszystko, 1) Karty jednorazowego uzytku, 2) sms na telefon (blyskawiczny), ja jestem jeszcze w banku gdzie oprocz sms’ow logujac sie masz haslo w formie kliku wyrazow odznaczonymi kropkami, wiec zaden trojanek nie z kuma cos Ty tam na bazgral
Nie rozumiesz, mianowicie takiemu cwaniakowi nie wystarczy przejac kontrole nad kompem zeby kogos skroic. Chyba, ze ma sie przed kompem naiwnego (…) goscia.
Mozna napisac ze to nie problem skroic telefon! Nie problem tez to szybko zglosic. Tylko skroic kolesia (bo trzeba znac nie tylko te kody) ale jakie hasla zeby w ogole dostac sie na strone banku z kodami do wpisania koniecznych do przelewu , to tez zbieg okolicznosci - i to nie lichy
P.S. Zagdzadzam sie tu na maxa , KOMP mimo wszystko musi byc zabezpieczony. Czy to konto internetowe bankowe, nie wazne co, przeciez to sa nasze prywatne zapiski , narzedzia pracy itp etc. Wiadomo o co chodzi. DOBRANOC
Ok. Na wstepie dziekuję za zainteresowanie, chociaż myślałem , że to będzie szybsza pomoc :-(. Ale to nic. Byłem w banku - zmieniłem hasła dostępu i wysłałem im screeny z kompa. Okazuje się, ze to nie jest odosobniona sprawa. W międzyczasie zmieniłem system na nowy już z zabezpieczeniami i zainstalowałem kilka programów ochraniających mój komputer. Do tego mam firewoll na ruterze i zaporę w windowsie. Powinno na jakiś czas starczyć.
Oczywistym jest, że kodów pod żadnym pozorem nie można nikomu podawać. Aż takim laikiem nie jestem. Wiem też , że bez tych kodów jednorazowych i kodów przysyłanych sms-em nie jest nikt w stanie na koncie zamieszać, chyba że na zdefiniowanych przelewach , ale to rzecz jasna nie jest problem. Pozdrawiam wszystkich na forum i gdyby były jakieś uwagi to będą mile widziane.