Problemy z mobile partner , łaczy przez jeden modem


(FiYolka) #1

Witam

Mój problem polega na tym, że chodzi o modemy z którymi łącze się przez aplikacje czy Play Online , czy Plus Internet lub Mobile Partner. Mój modem to Huawei E353 + aplikacja Plus Internet.

Mogłam mieć te obydwie aplikacje na notebooku , ponieważ od czasu do czasu korzystałam z internetu Play, jak podłączałam modem z tej sieci, to aplikacja Plusa się nie otwierała, więc otwierało się wszystko w aplikacji od Play. Miałam format systemu i wgrany nowy, to też było wszystko ok. Dopiero jak chciałam sobie zainstalować kamerkę jakąś chińską chyba, to TU się problemy zaczęły ( tak mi się zdaję że po nieudanym zainstalowaniu) po zmienieniu modemu z plusa na play podłączam do usb instalują się wszystkie sterowniki, to w aplikacji Mobile Partner owszem połączenie jest, ale brak transmisji danych a w prawym dolnym rogu pulpitu na ikonce prawie pełny zasięg i żółty trójkącik z wykrzyknikiem , więc coś jest nie tak. Odinstalowanie Play Online nic nie dało , bo sprawiło, że instalowało się na nowo, ale nie tworzyło skrótu na pulpicie ani w menu start. Obecnie nie mam już internetu z Play, a drugi to mam już Plus modem Huawei E3131 ( tu jest inna taryfa, transmisja danych bezlimitowa) i to samo co z Playem, z resztą tak jest też z innymi modemami, które podłączę do usb i to samo, instaluję system ładnie sterowniki do modemu, ale przy połączeniu nie ma transmisji danych, tylko dobry zasięg i żółty trójkąt z wykrzyknikiem w środku. Dopiero jak kartę SIM obojętnie jakiej sieci podłączę do modemu mojego Huawei E353 to jest połączenie z transmisją danych bez żadnego trójkącika w rogu, kompletnie nie wiem co zrobić, żeby transmisja danych była z każdego modemu, a nie po przełożeniu karty SIM do jednego modemu.