Problemy z montażem na dvd


(BLADE2042) #1

Witam wszystkich na forum i serdecznie pozdrawiam!!!Mam pewien problem i niemogę sobie z nim poradzić może ktoś z forumowiczów jest w stanie mi pomóc aby go rozwiązać.Więc tak mój problem polega że bardzo lubię i od dłuższego czasu się interesuję montażem na dvd np.walk z powiedzmy trylogi MATRIXÓW gdzie po montażu w całość powstaje około 30 minutowy film.Zmontowałem tak właśnie mix z trylogi MATRIXÓW oraz WEJŚCIA SMOKA gdzie naprawdę wyszły mixy ogień.Ostatnio robiłem montaż walk z różnych filmów około 10 z St.Segalem i tu mam pewien problem cięcia wyszły extra ale jak np.podoba mi się strzał z łokcia lub półobrotu to powtarzam takie ujęcie zależy ale przeważnie od 3 do 5 razy max i daję przykład 3 razy jest OK a 2 razy słychać na foni na ułamek sekundy ciszę wizja jest OK.Oglądając to na tv i dźwięk jest cały OK niesłychać tych cięć puszczając na kinie domowym gdzie obojętne czy dvd z amplitunerem jest podłączony kablem optycznym czy coaxialnym efekt końcowy zawsze jest ten sam.Wątpię aby coś wspólnego z tym problemem miał sprzęt bo czemu na tym samym sprzęcie chodzi elegancko zmontowane i nagrane na płytę dvd mix MATRIXÓW oraz WEJŚCIA SMOKA.Dla pewności podaję parametry mojego kompa więc tak:płyta główna GIGABYTE już z procesorem AMD Athlon 64 3Gh , karta grafiki to GeForce 6600/256MB DDR , karta dźwiękowa to Audigi 2000 , system operacyjny to WINDOWS XP 2000 , pamięć ram to TwinMOS w dwóch kościach po 1024MB Dual-Channel Kit ale podobno dualu płyta główna mi nie obsługuje.Wszystkie te walki montuję na programie NERO 7.5.1.1 gdzie ma on taki podprogramik jak NERO VISION 4 i w nim montuję to wszystko ponieważ montuje on w pełnym dźwięku dolby digital 5:1 a nie jak np.PINACLE STUDIO powiedzmy wersja programu 10.5 gdzie na amplitunerze pokazuje pełne dolby a dźwięk płynie tylko z głośników centralnego i subofera.Amplituner mam PIONEER model VSX-D714 a odtwarzacz dvd to SONY model DVP-NS730P proszę niepomyśleć sobie że się chwalę sprzętem chociaż nato tak by wyglądało jestem takiego zdania każdy ma to naco go stać !!


(Bartekviper) #2

Moim zdaniem to wina programu. Jaki masz program?


(BLADE2042) #3

Witam teraz to już robię to wszystko na programie NERO 7.5.1.1 gdzie jak już wcześniej wspominałem jest w nim podprogramik NERO VISION więc skoro twierdzisz że to wina programu OK niebędę się kłucił gdyż aż tak w technologi komputerowej nie jestem obcykany ale powiedz mi dlasczego na tym samym programie czyli wcześniejszej wersji którą był NERO 7.2.0.3b mix MATRIXÓW oraz WEJŚCIA SMOKA wyszły perfekcyjnie bez żadnych problemów z fonią???!!Jeszcze jedno niewiem coto może oznaczać ale od jakiegoś czasu jak przyjrzę się obrazowi na monitorze obojętne czy będę na necie czy w jakimś programie to obraz na ekranie monitora lekko drży niewiem dlaczego,może to jest przyczyną tego niewiem system jest niestabilny czy jak!!!Proszę o pomoc i dziękuję za odpowiedź w mojej sprawie oraz jeszcze raz pozdrawiam wszystkich forumowiczów na tej stronce! !!