Problemy z obrazem na Monitoze


(Bartekgaj) #1

Kupiłem nowy komputer z sklepu internetowego Vobis

i mam problem bo odrazu jak dostałem komputer mialem na nim Viste i zformatowalem go na XP i niewyczytywalo mi mojej karty graficznej tylko zintegrowaną to zainstalowałem sterowniki do GeForce GTX 260 i karta dziala mialem obraz itp. jednak po wyłączeniu komputera zalaczyla sie znowu karta zintegrowana, zorientowalem sie że podlaczylem kabel od monitora do 2 kart i teraz po odlaczeniu do zintegrowanej to jak wlaczam kompa to niemam obrazu na monitoze wszystko czarne a jak znowu podlaczam to zintegrowanej to mi pisze błąd: Can't not find ASUS graphic card, bo mam tam smart doctora i wtedy mi wysakuje wszystko zpixelowane w 4 bitah co zrobic zeby czytalo mi mojego GeForca

Niewiem czy w dobrym dziale pisze jak cos prosze o przeniesienie. Jakbyscie chcieli sie zemna zkontaktowac to GG: 5688415

Z góry dzieki za pomoc.


(Gen Salvador) #2

Odpal komputer na integrze, wyłącz ją w biosie, przełącz się na karte zewnętrzną i uruchom komputer. Powinno trybić


(Bartekgaj) #3

jeszcze powiedz mi jak bo nic niezrozumialem, jeżeli mozesz to opisz mi krok po korku co dokladnie zrobic.


(Gen Salvador) #4

Wyłącz komputer. Podłącz monitor tylko do karty graficznej tej na śledziu do gniazda DVI, masz to na rysunkach z obisu. następnie uruchom komputer. wszystko powinno śmigać.


(Bartekgaj) #5

No własnie tak robilem wiele razy i tak samo raz sie zalaczy monitor z geforcem a raz brak obrauz bo niewykrywa karty.


(Bartekgaj) #6

Odświeżam.