Witam wszystkich mam pewien problem i proszę o radę może ktoś z WAS jest mi w stanie pomóc.Więc tak chciałem nagrać samą muzę na płytę dvd w programie NERO wersja pr.7.7.5.1 i może robię to źle dlatego opiszę jak to robię.Najpierw po otworzeniu NERO wchodzę w dział audio potem wybieram funkcję:Utwórz dysk JukeBox Blu-Ray DVD (MP3,MP4,WMA) naciskam na tą funkcję i otwiera się Nero Express daję dodaj i wybieram muzę która mnie interesuje potem przycisk dalej wybieram naco mam to nagrać czy na twardziela lub nagrywarkę i nagraj po nagraniu takiej płyty na stacjonarnym sprzęcie przynajmniej u mnie a mam odtwarzacz firmy SONY model:DVP-NS730P niechce odtworzyć takiej płyty po krótkim szukaniu ścieżki wyskakuje na wyświetlaczu napis CANNOT PLAY i niema szans aby ją odtworzyć w tym sprzęcie poszłem do kumpla tam odtworzyło bez problemu ale tylko jeden utwór a reszta echo.Myślę może niezaznaczyłem wszystkiego i nagrał się dlatego tylko jeden pierwszy utwór wrzucony do programu.Zrobiłem wszystko jeszcze raz tak jak wyżej opisałem punkt po punkcie tylko tu jeszcze zrobiłem prawym przyciskiem myszy zaznacz wszystko i nagraj i znów nagrało tylko jedno nagranie tak niby pokazuje u kumpla na tym stacjonarnym dvd jakiejś magiczej nazwy.Dziwi mnie tylko jedna kwestia czemu w odtwarzaczu stacjonarnym u niego startuje i idzie bezproblemowo to nagranko i tylko to jedno a jak płytę włożę do odtwarzarki czy nagrywarki w kompie to pokazuje wszystkie nagrania i wszystkie bezproblemowo można odtworzyć np.programem Nero ShowTime.Liczę na WASZĄ pomoc i czekam z niecierpliwością na odpowiedź jak rozwiązać ten problem z góry wielkie dzięki za konkretne instrukcje!
Szanowny kolego żle to robisz,mam nadzieje że chcesz zgrać na płytke DVD muzykę MP3,jesji tak to już ci opisuje jak to nagrać płyte np.DVD czy CD. 1.Otwóż Nero expres 2.kliknij na MUZYKA 3.wybierz Jukebox Audio CD lub DVD 4.dodaj pliki muzyczne mp3 lub wma 5.kliknij dalej po zaladowaniu plików 6.końcowe ustawienia -wpisz nazle płyty np.muza mp3-ustaw szybkość zapisu dla DVD x4 dla CD x8-16 lepiej wolno wypalać. 7.nagraj-wypal dysk Po takim nagraniu powinno być super.
Tez tak nagrywam i problemów niemam.A może twój Sony ma wade?
Spróbój jescze nagrać płytke audio CD.Jeśli twoja nagrywarka jest sprawna i system tez to niepowino być problemów.Pozdrawiam
Słuchaj uważnie.
Poprostu zapisujesz na płycie DVD.
Zapisz na CD-R lub CD-RW.