Problemy z odtwarzaniem video


(th@les) #1

Witam.

Od kilku tygodni mam problemy z odtwarzaniem video.Problem objawia sie przede wszystkim przerywaniem transmisji.Dotyczy to ogladania obrazow na You Tube,wszystkich wiadomosci video na wszystkich portalach (WP,Onet itd),transmisji na zywo meczow i wszystkich retransmisji.Obraz sie zacina zaraz po kilku sekundach odtwarzania,po czym sie "laduje" przez minute,dwie pojawia sie na kilka sekund i znow to samo.Nie wydaje mi sie by sprzet byl slaby,mam laptop z procesorem Intel Core Duo 2,2 Ghz,3 MB RAM,karte nVidia 9600 GT z pamiecia 512 MB,zaopatrzylem system w pakiet kodekow ffdshow,sciagnalem najnowsza wersje Adobe Flash.Dostawca internetu zapewnia,ze transfer oscyluje w granicach 6-9 Mb/s ( w umowie jest 10Mb/s).System jest czysty.Skanowany przez NOD 32 Antywirus i Malwarebytes Anti-Malware.

Bez "wazeliniarstwa" jestescie dla mnie jak biblia.Mieszkam na Korsyce,gdzie za przeinstalowanie systemu placi sie 80 euro.Poza aplikacjami i programami,ktore siagam od Was,szczegolnie cenie sabie Wasze rady.Licze na pomoc i tym razem.Dziekuje i przepraszam za brak polskich znakow


(greh) #2

A co za problem przeinstalować samemu?

Wtedy 80 Euro zostaje w kieszeni. :wink:

A tak na poważnie, nie masz żadnych wirusów?

Pokaż logi z OTL, który ustawiasz wedle instrukcji: otl-gmer-rsit-dss-inne-instrukcje-t370405.html

Logi wklejasz na http://www.wklej.org tutaj jedynie link. :wink:

Jeśli idzie o You Tube, możesz się zapisać jako user tego portalu do wersji HTML5 nie flash.

Wtedy nie wymaga flasha, i chodzi o wiele lepiej. :wink:

Dokonujesz tego tutaj: http://www.youtube.com/html5


(th@les) #3

Podalem jedynie przyklad jak serwisy zdzieraja z ludzi kase za byle co.W takiej sytuacji takie "dobre programy" to rzeczywiscie skarbnica.

Wracajac do temetu ,to nigdy nie wklejalem zadnych logow na forum i chyba bede musial troche potrenowac zanim zrobie to poprawnie.Jezeli chodzi o obecnosc wirusow,to system skanowalem Malwarebytes i NOD 32 Antywirus.Takie male spostrzezenie.Otoz nie wiem,czy to zbieg okolicznosci ale problemy zaczely sie wlasnie w momencie zmiany antywirusa.Przed NOD 32 mialem Kasperski 2010 wersje podstawowa.I wtedy wszystko dzialalo na "5".You Tube ogladam rzadko.Czesto natomiast transmisje meczow pilki noznej.Gdy mialem Kasperski obejrzalem caly mecz bez jednej przerwy w transmisji.Teraz ogladam tylko przerwy w transmisji przerywane urywkami meczow.


(greh) #4

th@les , Kaspersky odinstalowany prawidłowo?

Nie pozostały żadne pliki bądź usługi, które mogłyby się kłócić z NOD-em?

Gwoli ścisłości, czy Cię ISP nie "kmini" przetestuj łącze na np. http://www.speedtest.net wybierając serwer bliski Twej lokalizacji.

Możesz też z http://www.noc.gts.pl pobrać jakiś plik (polecam ten średni, lub największy) i wyniki tego testu podać na forum.

Ze speedtesta wklejasz obrazek do wyniku, z noc.gts.pl podajesz ile KB/s Ci pobiera. :wink:

Mam nadzieje, że rozumiesz wszystko? :wink:

Czekamy na wyniki i jednak na te logi. :wink:

-- Dodane 25.10.2010 (Pn) 17:18 --

Nie dziwne, że tnie. :wink:


(th@les) #5

Najblizszy serwer zlokalizowano w Turynie.Na mapie Francji jest tylko jeden,w Paryzu (z Korsyki blizej do Turynu-150 mil).Wartosc ping-106

Download-0,35Mb/sek

Upload -0,55 Mb/sek.

Nic nie rozumiem,dzwonilem do obslugi klienta i zapewniaja,ze przekaz jest idealny w granicach 7-9 Mb/sek.Zeby problemow bylo malo,to nie laduje sie OTL.Jest dokladnie jak z przekazami video.Pobiera do pewnego momentu,zatrzymuje sie i wraca do punktu wyjscia.Wlasciwie to zauwazylem,ze nic nie moge teraz pobrac.

Kasperski odinstalowany,wyczyszczony system Ccleanerem.Chyba,ze NOD gryzie sie z Malwarebytes?

-- Dodane 25.10.2010 (Pn) 21:55 --


(greh) #6

Łącze się gryzie. :wink:

Serwer który wybrałeś był z gwiazdką czy piramidą?

Wybierz najbliższy z gwiazdką, to są polecane.

Jak pokaże to samo, to raczej wina łącza.

Ale to chyba jakaś grubsza Europejska sprawa, bo ja też mam pingi z kosmosu, ale prędkość zgodną.

Nie wiem co by to mogło być.

Zobacz na http://www.noc.gts.pl jak wygląda prędkość pobierania z FTP.

Przy łączu 7-9 Mb/s powinno być ok. 1 MB/s.


(th@les) #7

Plik 1MB sciagal 18 sekund.Serwer byl oznaczony gwiazdka.Zobacze,jeszcze ten paryski.Choc nie wiem czy to cos da?Dzieki za cierpliwosc.Jestem naprawde matol w tym temacie :o ale jakos nie usmiecha mi sie placic 150 euro za nic.Jak pokombinuje tak,ze juz nic nie bedzie funkcjonowac wtedy bede mial swiadomosc,ze nie wydaje kasy darmo.

-- Dodane 25.10.2010 (Pn) 22:40 --

1004356868.png

Ten drugi jest z Paryza.Co prawda oznaczony piramida ale rezultat odrobine lepszy (?)

-- Dodane 25.10.2010 (Pn) 22:44 --

1004356868.png

-- Dodane 25.10.2010 (Pn) 22:45 --

Coz ,nie to mialo byc wklejone.Jesli moderator usunie oszczedzi mi przynajmniej wstydu.

-- Dodane 25.10.2010 (Pn) 23:02 --

http://wklej.org/id/407292/


(greh) #8

th@les , ja plik 1 MB ściągam w 0.02 sekundy. :slight_smile:

Spróbuj z jakimś większym z www.noc.gts.pl i podaj ile KB/s ściąga.

Mi np. plik 50 MB ściąga z prędkością ok. 2,5 MB/s.

Ja obstawiam tak na 85% procent wina operatora, albo syfu.

Jest to net kablowy, albo wi-fi?

Jak wi-fi, może router nie zabezpieczony, i ktoś "kradnie"?


(Monczkin) #9

th@les , nazwij proszę temat konkretnie, bez zbędnych problemów w tytule. Inaczej wyciągnę konsekwencje. Przeczytaj proszę ten temat. viewtopic.php?f=16&t=394978