Problemy z rejestrem


(Mizantro) #1

:frowning: Mam problem. Nie moge wejsc do rejestru. Wogole zadnych zmian system nie zapisuje w rejestrze. Jakims cudem system reaguje (na wpisanie polecenia regedit w uruchom ) komunikatem ze rejestr zostal wylaczony przez administratora.... Nie wiem co sie dzieje moze ktos mial podobny problem. Nie chce formatowac twardego bo mam mase progrosow na nim.... Hilfe !!


(Asterisk) #2

A jaki to system ??


(Surykat) #3

Może rejestr jest skopany? :slight_smile:


(Mizantro) #4

to jest xp'pek nie wiem pierwszy raz mi sie to zdarza. Sprawdzem RegCleaner'em i wchodzi bez problemu....


(Asterisk) #5

Ale zalogowałeś się jako administrator ?


(Mizantro) #6

:smiley: Jasne


(Asterisk) #7

1 - Tryb awaryjny

2 - Konsola odzyskiwania systemu


(Mizantro) #8

ok thx bede prubowal a jak nie to format :-x


(Asterisk) #9

A przeinstalowanie systemu :smiley:


(Mizantro) #10

:-x Cholera w awaryjnym widzi 2 jednakowe moje konta na jednym dziala na drugim nie... Odzyskiwanie systemu nic mi nie da trudno wszystko sie pojdzie.......


(Adarek) #11

Post 1

w uruczom wpisz:

gpedit.msc

poszukaj tam opcji blokowania dostępu do rejestru , ustawienia uprawnień do niego czy czoś w tm sensie. :slight_smile:

Post 2

sory.. miało być w uruchom...

Phylby a od czego masz opcje zmień???

Post 3

chyba wcześniej nie w ten post wpisałem ci odpowiedz , to napiszę Ci jeszcze raz:

w uruchom wpisz

gpedit.msc

Odszukaj tam opcję blokowania dostępu do klucza rejestu, ustawienia praw dostępu czy czoś podobnego.

Żeby to zmienić twoje kunto musi posiadać prawa administratora.

UpDate:

fiesta

Jeszcze raz dołączam. Następny od razu skasuję !!


(Mizantro) #12

Hmm tak sobie teraz skojarzylem niektore fakty.... Wszystko zaczelo sie sypac po instalacji Norton Internet Security.... Nie wiem moze mi sie wydaje ale jestem prawie tego pewny. po wpisaniu tego polecenia nic podobnego nie znalazlem :frowning: