Problem jest następujący, otóż kiedy chcę właczyć nagrywanie w programie do tego przeznaczonym ( testowałem na dwóch z takim samym efektem, (Reaper, Cool Edit Pro 2.1)), rodzi sie masa problemów, jednym z nich jest to iż gdy wrzucę jakąs muzyke w tle, jakis instrumental, nagle mam ogromny szum( pierdzenie telewizora wręcz) w słuchawkach, jednak to ustepuje kiedy sie pobawię w “rozwiązywaniu problemów online”, kolejnym problemem jest to iż w momencie kiedy uporam sie z wyzej wymienionym dzwiękiem, mój nagrany wokal jest mocno spowolniony i brzmi to jakbym dał predkosc 0.5, co ciekawe, wokal sie nie spowalnia i brzmi to wszystko dobrze kiedy instrumental zostanie wyrzucony z programu, a w cool edicie tudzież reaperze nie ma absolutnie nic oprocz sciezki ktora jest wlasnie nagrywana. Jakies rady albo wskazówki co do tego? Jestem absolutnie zielony w tym i być może wystarczy cos skonfigurować i bedzie sie to dało łatwo rozwiązać, albo karta dzwiękowa nie wyrabia, nie mam bladego pojecia dlatego licze na pomoc i z góry dziękuje
Karta Dzwiękowa : Intel 100series /C230 chipset family
Mikrofon : AKG P120
Interfejs : PreSonus Audiobox