Problemy z Service Packiem dla Win XP


(Jj121) #1

Ściągnąłem z netu service packa 1 dla win xp. kiedy chcę zainstalować service packa to zostaje wyświetlony komunikat że sterowniki ATAPI są włączone, aby kontynuować należy wyłączyć wszystkie inne programy, i sterowniki ATAPI można też anulować ale wtedy service pack sie nie zainstaluje. Windows ma poprawny kod licencyjny. nie wiem co robić. Sterownikow ATAPi się nie da wyłączyć. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam.


(Magik) #2

A próbowałeś przez Windows Update??


(lazikar) #3

Znaczy jest legalny??

Poczytaj:

:arrow: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ... 3045#53045


(Xiao19) #4

dziwny masz problem nigdy o takim nieslyszalam :o przecierz to bez sensu bo sterowniki atapi musza byc wkoncu bez nich dysk czy cd-rom niebedzie funkcjonowal prawifdlowo a czy te sterowniki sam dogrywales z odzielnej plyty np. jesli tak to przed isntalacja sp1 nieinstaluj ich i tyle sp1 powoinien sam je znelezc i nagrac odpowiednie ,jesli tak niebylo tym gorzej dla ciebie bo trudna sprawa jest wtedy muisz inna metoda np. wlasnie jak Magik mowi


(lazikar) #5

Nie taki dziwny>>rozwiązanie w linku który podałem. :smiley:


(Xiao19) #6

jejku to lazikar nie o to chodzi o atapi to sterowniki a nie otwarte aplikacje kolego aplikacje sie zamyka a sterowniki atapi jak chcesz zamknac pomysl ,a nie glupoty piszesz no chyba ze jakas aplikacja wykorzystuje je np. Nero itp. i chce zaisntalowac sp1 be wylacz. programiku to sie zgodze wtedy i tyle:

to chyba normalna rzecz ze sie wszystko zamyka przed instalacja SP1 norma ,


(lazikar) #7

Ciekawe w którym miejscu napisałem głupotę. Naprowadz mnie bo nie widzę. :?

Nie przeczytałaś postów w linku który podałem. :?

Dokładnie o to chodzi Nero, alcochol 120, deamon .... Brawo Kamcia =D> =D> =D> Następnym razem zanim napiszesz że ktoś głupoty pisze zastanów się. :slight_smile:


(S Man1) #8

:badgrin: :badgrin: :badgrin:

:twisted: nigdzie :twisted:

PS 1st: sorry, ale nie mogłem :badgrin:

PS 2nd: :snipersmile:


(12bolo6) #9

masz zainstalowane jakieś wirtualne napedy, jeżeli tak może problem tam tkwi, ewentualnie sciągnąłeś wadliwy service pack.

Co do programów, u mnie sporo dziala w tle i nigdy nie bylo problemu z sp1. System sam je wyłączy, gdy zajdzie potrzeba. Stawiałbym na uszkodzony service pack.

ponadto sterownik, to też program i można go spokojnie wyłączyć. Menedżer sprzętu- cd- rom- wyłącz w tym profilu sprzętowym i po problemie. Po restarcie, sytuacja odwrotna.


(Jj121) #10

Wielkie dzix ludzie. To chyba przez Alkochol :smiley: . Już się uporalem z problemem. Wielkie dziex !!


(lazikar) #11

Dokładnie o to chodziło. :smiley: