witam…
z góry przepraszam jak coś złe pisze, złe umieszczam,… dobija mnie już mój komputer (acer aspire 5739g) i potrzebuje jak najszybciej wsparcia bo już mnie nerwica powoli łapie…
z kompem “walczę” już spokojnie od 4-5 miesięcy… problemy takie jak w temacie ze szczególnym uwzględnieniem startu, restartu, i zamykania systemu… od tego sie wszystko zaczęło… od długiego czasu startu i jeszcze dłuższego zamykania…
chłopaki z “elektrody” nie dali sobie z tym rady… był otl, mbam i jeszcze kilka innych programów i żadnej poprawy… zacząłem wiec kombinować na własna rękę biorąc oczywiście pod uwagę hipotezy chłopaków elektrody…
efekt…
nowy dysk i niezliczone reinstalacje systemu… próba na tym forum jest moja ostatnia… jesli nie bedzie poprawy to komp idzie albo do “żyda” abo do pieca…
wszystkiego naraz opisać nie zdołam wiec na początek podaje linki do raportów z OTL`a, z nadzieja ze przybliza wam nieco moje, a w zasadzie komputera, problemy…
nadmienię tylko ze system zestal postawiony na nowo (na całkowicie wyczyszczonym dysku) ok 2 tygodni temu po powrocie z serwisu gdzie byl na testach… testy nie wykazały problemów z podzespołami wiec sugestia padła na problemy natury systemowej… dlatego wlasnie był robiony format&sys…
po zainstalowaniu i aktualizacji systemu komputer pracował zauważalnie lepiej niżeli ostatnimi czasy…
no ale same “czasy” się niewiele, o ile w ogolę, nie zmieniły… mam na mysli oczywiście start i zamykanie systemu…na dodatek po ok tygodniu pojawiły się “nowe” zachowania… mianowicie…
-
start systemu - 10-20 min…
-
zamykanie tak samo 10-20 min i ostateczne zamkniecie na sile (kilka sekund wciśnięty power),
-
czasami niby się zamknął (cisza) ale kontrolki zasilania i panelu dotykowego zostały włączone… finał taki jak w/w czyli POWER,
-
innym razem z kolei restart po zamknięciu,
-
brak uruchomienia (zwias na logo win)…
czyli cyrki…
Mam nadzieje ze uda się coś temu zaradzi… tak wiec…
OTL:
czekam niecierpliwie na odpowiedzi…
pzdr