Mam problem ze swoją stroną, a właściwie ze wstawieniem ramki iframe. Moja strona klik jest zbudowana w taki sposób, że środkowa jej część się przewija, a nagłówek i footer pozostaje bez zmian. Jednak chcę włożyć ramkę iframe (wstawiłem już ją na jednej z podstron, ale się nie wyświetla w całości), która wielkościowo jest duża i nie zmieści na tej małej części strony. Dlatego chciałbym aby footer przewijał się razem ze stroną i powiększał w zależności od wielkości tekstu na stronie, tak by iframe pokazywał się w całości.
Wiem, że to nie jest proste, stąd piszę, niestety jestem jeszcze laikiem jeśli chodzi o budowy strony, stąd jeśli można proszę o bardziej zrozumiałe wypowiedzi. Da się to jakoś zrobić, czy raczej mam się poddać?
chodzi o to że content który jest w IFRAME pobiera dane poprzez AJAXa… wiec na początku danych nie ma dopiero za moment sa przedstawiane… w sumie byś musiał jakoś JS’em ustawiać wysokość BODY (jak sprawdziłem na początku BODY tej ramki ma 400px… po załadowaniu - ok 700 - 800 px)
Niestety jestem początkujący i to dla mnie czarna magia.
Próbowałem, zrobiłem dokładnie tak jak opisane jest w poszczególnych krokach, próbowało ładować, ale ostatecznie nic, nie dało rady.
Ale ktoś mi powiedział, że mam usunąć 17 linijkę Coda.css i udało się! Wreszcie rozciąga iframe na wielkość całej strony. Co prawda teraz robi taki problem, że rozciąga się footer (wyświetla pasek szary nie zależnie jaka podstrona, a stopka pojechała na sam dół). KLIK
Czy ktoś może wie jak to naprawić? Najlepiej tak, aby cały footer (szary pasek i stopka) przemieszczała się w zależności od wysokości podstrony.