Problemy z wydajnością po zainstalowaniu sterownika


(Samochodowiec 79) #1

Witam.

Kupiłem sobie skladaka komputer który zawiera:

 

 

System operacyjny Microsoft Windows XP Professional

Dodatek service pack systemu operacyjnego Dodatek Service Pack 3

 

Płyta główna

Typ procesora AMD Athlon 64, 2200 MHz (11 x 200) 3400+

Nazwa płyty głównej MSI MS-7010 (Medion OEM)

 

Karta wideo Hightech Excalibur Radeon 9000 Pro

 

 

Problem tkwi w karcie graficznej.

Podkusiła mnie instalacja najnowszych sterowników ze strony amd.com, w dodatku zapomniałem jaka wersja była poprzedniego sterownika

 

Po instalacji i ponownemu uruchomieniu komputera komputer zaczął wolno chodzić.

Zagrałem sobie w gre, narazie gra OK, do czasu.

Potem tak znikąd ścina mi gre jak niewiem co.

Jeszcze przed instalacją sterownika do karty komp i gra chodziła bez zarzutu.

 

Szukałem tego w internecie co był, znalazłem starsze wersje ale i tak było to samo

Google mi nie pomógł :frowning:

 

Sterowniki z omegi powodowały bluescreeny

Dodam jeszcze że ten stary driver nie miał chyba tego nowego panelu catalysta a te nowe które instalowałem miały

 

Proszę o pomoc

 

Pzdr


(Grabkamy) #2

Twoje karty najlepiej chodzą na tych sterach http://support.amd.com/en-us/download/archive/radeon-prer300-xp, jeśli tych nie próbowałeś to proponuje właśnie te.


(tosiekbu) #3

Witam,

 

Warto jeszcze przed zainstalowaniem sterownikow usąnąć je w trybie awaryjnym za pomocą tego narzędzia

 


(Samochodowiec 79) #4

Na pulpicie nic się nie tnie, działa ładnie, dzięki.

Tylko że gdy odpale jakąś gre to troche pogram i wtedy koniec, lagi.

 

Czy to może zależeć też od systemu?

Mam jakiś ochrzczony system tzn zmodyfikowany do stopnia win 7