Problemy z wykonywaniem intensywnych ruchów myszką

Witam!, mój problem polega na tym że gdy wykonuje dość szybki ruch myszką to ona po prostu ucieka w innym kierunku, zmagam się z tym problem dosyć długo więc postanowiłem w końcu poprosić o pomoc :sweat: i sam nie wiem czy to wina: podkładki, samej myszy , czy też jakiegoś oprogramowania ( chciałbym tu zaznaczyć że robiłem z tego powodu format komputera myśląc że pobrałem jakieś złośliwe oprogramowanie ale nie :frowning_face: ).

A co to za mysz? Jeśli zapłaciłeś za nią mniej jak 50 zł to najpewniej sensor jest bardzo niskiej jakości i takie ma problemy. Podkładkę wymień na różne inne przedmioty i sprawdź jak sobie radzi na nich, to Ci powie czy to jest w ogóle kierunek, który warto badać.

Czy mysz ma możliwość zmiany DPI ? Jak tak to pozmieniaj.

Sprawdź inną mysz, jeżeli inna będzie się zachowywać normalnie wywal to badziewie i kup inną mysz.

BTW nie napisałeś co to za mysz.

Więc myszka to Genesis krypton 110 i tak możliwe jest że to sensor bo cena myszki wynosi nie całe 40 zł , ale na poprzedniej myszce która była z lepszej półki cenowej mówię tutaj o “Genesis krypton 400” występował omawiany błąd ( mówiąc lepszej półce cenowej mam na myśli 70-90 zł w tej cenie zakupiłem )

image

To jest myszka do zastosowań biurowych (dla leniwego księgowego), a nie do grania :wink:

1 polubienie

Kup raczej jakiegoś Logitecha zamiast dziwadła nieznanego producenta.

1 polubienie

Ta firma robi też lepszy sprzęt. Wszystko zależy od przeznaczonego budżetu.

obraz

1 polubienie

I widać jak to się kończy.
W przypadku Logitecha chociaż wszystko działa jak powinno niezależnie od budżetu.

Więc dziękuję wszystkim za pomoc :sweat_smile: i planuje zakup nowej myszy jeśli to faktycznie mysz tak jak wspomniał @anon741072 że to mysz dla leniwych księgowych :joy: według mnie temat do zamknięcia.