Zrbilem mase pdf’ów wrzucilem na strone… i problem tkwi w tym ze nie chca sie otwierac… czesto wyskakuje komunikat typu 'plik nie zaczyna sie od ‘%PDF’
poprawialem zmienialem… zrobilem nawet kompatybilne z wersja Acrobata 4.0 w górę… i dalej nic…
no wlasnie to nie tylko na tym serwerze… teraz wrzucilem na piwko zeby pokazac… ze nie dziala… i nie mam pomyslu jak to poprawic… bo na niektorych kompach wyswietla sie na poczatku normalnie a potem wyskakuje biala strona albo taki komunikat jak napisalem na poczatku w pierwszym poscie… kombinowalem jak moglem i teraz sie zawiesilem… nic nie przychodzi mi do glowy…
Dzieki za link zaraz na niego zerkne…
Pozdr.
Złączono Posta: 25.08.2005 (Czw) 12:33
patrzylem na ta strone… na pewno nie zamiescilem źle plikow… po prostu wchodzi mi strona… ale nie ukazuje sie dokument… okno explorera jest biale… pusto nic…
no wlasnie tak jest zrobione… bezpośrednio wskazany plik ktory ma sie wyswietlac… ale niestety cos jest nie tak… i nie wiem co… a dokladnosc sciezki sprawdzalem milion razy poza tym gdyby byla bledna… wyskoczyloby ze nie ma takiego pliku albo nie mozna wyswietlic strony a wszystko dziala jak trzeba oprocz wyswietlania zawartosci tego pdf’a
ale wlasnie chodzi mi o to zeby te pdf’y byly ogolnie dostepne dla wszystkich ludzi … przeciez nie bede kazdemu kto odwiedzi strone mowil zeby zassali sobie plugin’a szukam innego rozwiazania
Pozdr.
Złączono Posta: 25.08.2005 (Czw) 14:55
acha i jeszcze… to ze ludzie korzystaja z win98 a reader’a 7.0 nie zainstalujesz pod 98
wiem ze potrzebny jest reader do przegladania pdf’ow ale wlasnie chodzi o to ze nie smigaja… czasami wchodza… ale po krotkiej chwili znikaja… i wyskakuje komunkat "Plik nie zaczyna się od ‘%PDF-’. "
Więc ja już nie wiem… dziwna sprawa…
Złączono Posta: 25.08.2005 (Czw) 18:59
u jednych działa u innych nie paranoja jakas… a musze to rozgryźć… czas mnie nagli…
siCk_BoY_ problem leży po twojej stronie prawdopodobnie, a *.pdf jest najpopularniejszym sposobem prezentacji dokumentów w sieci i na szanujących się stronach jest podany link do pobrania przeglądarki pdf. Więc nikomu nie musisz nic tłumaczyć
wrzuć to na inny serwer i wtedy zobacz - piwko nawala często (wiem bo sam mam tam stronkę) i zmiejsz wielkość plików
hehe to nei zalezy ode mnie… ja tu jestem pionkiem… ; ] decyzje podejmuje glowny informatyk… bede sie z nim konsultowal i poszukamy jakiegos rozwiazania… ale dziwna sprawa… ze na jednym serwerze dziala na innym nie… a na moim kompie w ogole strasznie namieszane tu mam w pracy