Problemy z XP


(Sebastiankrystek) #1

Zrobiłem wczoraj formata i zainstalowałem, po 4,5 latach użytkowania Win98, Windows XP. Nie działa wogóle kombinacja ctrl+alt+delete - po naciśnięciu wyskakuje na ułamek sekudny jakaś ramka i znika. Ponadto coś mi zabiera transfer - mam poniżej 1kb/s (normalnie ponad 20 kb/s). Za często się wiesza jak na kilkanaście godzin po formacie...


(Tomek Zamlynny) #2

czy tym skrótem klawiszowym chciałes zrobić tzw pół reset


(Proph3t) #3

Win XP oryginał, z SP2, brak błędów podczas instalki :?

Jaki sprzęt :?


(Duch) #4

skan na wszelkie szkodniki!

i podaj konfigurację sprzętową!


(Sebastiankrystek) #5

procesor 800 MHz

128 RAM

20 HDD

Cały czas to samo... :confused:


(JNJN) #6

No i nic nie podałeś.

Wygląda na szkodniki - poczytaj dział bezpieczeństwo zrób porządny scan kompa,antywirus,ad-aware 1.05,spybot 1.4 wklej loga.

Jaki zastosowałeś XP sam z SP1 czy SP2,jeśli sam XP lub XP z SP1 czy zainstalowane poprawki krytyczne.

Jaki net.

Czy masz zainstalowany antywirus i jaki.

I mało pamieci operacyjnej na XP.


(Sebastiankrystek) #7

XP z SP1 (chyba). Mam neostradę 256 kb/s. Bez antywirusa. Ściągnąłem Hijakthis'a by zapodać loga, ale program nie rusza. Przez skrót chciałem chociażby wejśc do menadżera zadań...

EDIT: Ad-Aware wykrył Alexę... Wygląda na to, że wszystko jest już OK.

Wrzucam tu loga z hijacka by nie zakładać nowego tematu...

Logfile of HijackThis v1.99.1

Scan saved at 17:45:57, on 2005-12-02

Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 (6.00.2600.0000)


Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\Program Files\Alcatel\SpeedTouch USB\Dragdiag.exe

C:\PROGRA~1\Wanadoo\TaskbarIcon.exe

C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe

C:\Program Files\WinZip\WZQKPICK.EXE

E:\Program Files\Opera 7.54\Opera.exe

C:\Program Files\Wanadoo\EspaceWanadoo.exe

C:\Program Files\Wanadoo\ComComp.exe

C:\Program Files\Wanadoo\Watch.exe

c:\htinst.exe

C:\Documents and Settings\Sebastian\Pulpit\HijackThis.exe


R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.neostrada.pl

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Window Title = Neostrada Plus wita Cie w Internecie

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza

O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx

O4 - HKLM\..\Run: [SpeedTouch USB Diagnostics] "C:\Program Files\Alcatel\SpeedTouch USB\Dragdiag.exe" /icon

O4 - HKLM\..\Run: [WOOWATCH] C:\PROGRA~1\Wanadoo\Watch.exe

O4 - HKLM\..\Run: [WOOTASKBARICON] C:\PROGRA~1\Wanadoo\TaskbarIcon.exe

O4 - HKLM\..\Run: [win msdt service] mswindtc.exe

O4 - HKLM\..\Run: [Mcafee Antivirus Monitoring System8] VSStatmn8.exe

O4 - HKLM\..\RunServices: [win msdt service] mswindtc.exe

O4 - HKLM\..\RunServices: [Mcafee Antivirus Monitoring System8] VSStatmn8.exe

O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe

O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background

O4 - HKCU\..\Run: [win msdt service] mswindtc.exe

O4 - HKCU\..\Run: [Mcafee Antivirus Monitoring System8] VSStatmn8.exe

O4 - HKCU\..\RunServices: [win msdt service] mswindtc.exe

O4 - Global Startup: WinZip Quick Pick.lnk = C:\Program Files\WinZip\WZQKPICK.EXE

O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{29918AB4-8432-4650-8983-6F7A46DEBBAE}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164

I kolejne pytanie jak skonfigurować sieć? Mam neostrade na dwa komputery i po formacie jeden z nich nie może się łączyć...