Problemy z zalogowaniem na FTP?

Witam Zainstalowałem na swoim kompie serwer ftp przy pomocy programu G6 FTP wchodzę na internet łącze się ijest wszystko ok tylko że z innych komputerów nieda się połączyć wyskakuje że nie masz uprawnień?? Co z tym można zrobić?

Sprawdz czy zrobiłeś wszystko tak jak TU JEST opisane.

Czy masz zewnętrzne IP?Firewall nie blokuje?

Tak właśnie z tego kożystałem

Napisz coś jeszcze-jak się łączysz z netem,czy zewnętrzny IP,jakim programem łączysz się z ftp,jaki firewall.Jak jesteś zalogowany do systemu?

Mam sieć osiedlową IP mam cały czas takie samo outpost firewal nie blokuje bo ja ze swojego kompa przez internet normalnie wchodzę tylko z żadnych innych komputreów nie da się połączyć?

Złączono Posta : 08.06.2006 (Czw) 13:31

a FTP jest u mnie na dysku

Ale czy zewnętrzne czy wewnętrzne?

Z jakich komputerów,czy też z twojej osiedlowej sieci?Czy z jakiejś innej?

W jaki sposób się łączysz(jaki program)?

Ja np używam totalcomandera,moi koledzy na serwer na moim kompie łączą sie FileZillą i jest ok.

IP mam zewnętrzne a prubwałem się łączyć z poza mojej sieci od kolegów wpisując w internet explorer ftp:// i adres IP ? bez żadnego programu typu FileZilla?

To zobacz przez darmową FileZille bardzo dobry programik i po polsku.

Być może admin twojej osiedlówki zablokował ci porty więc musisz z nim pogadać bo w gruncie żeczy powinno cię łączyć także przez przeglądarke,ja co prawda nie mam internet explorera ale sprawdzałem operą i jest ok.

Prawdopodobnie mam zablokowany jakiś port 21 domyślnie bo ja z poziomu internet explorer wchodzę bez problemu i kolega co jest w tej samej sieci osiedlowej też a z poza sieci już od nikogo się nie da?!Program FileZilla jes ok działa ale z poza sieci też nie można się połączyć?niestety!A może zmienić port w ustawieniach?

Możesz popróbować ale nie sądze żeby coś dało,najlepiej załatwić to z adminem sieci niech ci odblokuje te porty albo przekieruje.Dzwoń do niego.

Witam byłem u admina ma mi przekierować na inne porty!A byłem wcześniej i podobno miały być porty nie zablokowane !!

prawdopodobnie jednak NIE masz zewnętrznego ip

A jak mam wewnętrzne to coś zmienia?