Problemy, zamulanie win7

Witam. Mam pewien problem z windows 7. Kilka minut po uruchomieniu pc’ta strasznie zaczyna się mulić, zacina sie praktycznie wszystko a szczegolnie przegladarka (firefox) nie mówię już o grach typu counter strike 1.6, bo po prostu grac sie nie da… wylaczalem juz niektore uslugi, np. windows update i reszte aktualizacji . Skanowalem antywirusem kompa i nic nie znalazł, uzywam programów do optymalizacji typu ccleaner, odkurzacz i game booster 3… dwa miesiace temu robilem formata i nie chce robic tego ponownie. Mam windows 7 64 bit sp1, NVIDIA geforce 6600, intel celereoncpu 2.80 GHz, 3,2 GB RAM . PROSZE O POMOC !!

Jakie masz programy poinstalowane i działajće w tle ?

Wyłączanie usług w większości przypadków powoduje więcej problemów niż daje pożytku. Jak już wyłączyłeś windows update to odinstaluj jeszcze antywirusa, po co ci on potrzebny jak będziesz miał dziurawy system.

Zainstaluj ich jeszcze więcej a system będzie działać jeszcze lepiej.

Na początek mógłbyś przetestować dysk twardy aby sprawdzić czy to nie on jest sprawcą problemów. Nie zaszkodzi również sprawdzić temperatury jakie osiąga twój komputer.

Dopiero w dalszej kolejności możesz wziąć się za “optymalizację” systemu czyli odinstalować zbędne programy, zaktualizować system oraz pozostałe programy, uporządkować autostart, oczyścić system programem CClenaer, zdefragmentować partycje.

Zauważyłem, że za każdym razem gdy zaczyna wieszać sie win7 w procesach jest plik o nazwie dllhost.exe i zawsze wtedy zużycie procesora sięga do 100%. Dam screena: http://img96.imageshack.us/img96/8616/eg60.png