Problemy ze startem systemu windows xp


(Iksweed) #1

Otóż od nie dawna przy starcie systemu windows xp wyskakują 2 okienka , z którymi jednak nie mogę sobie poradzić (usunąć , wyłączyć)

Pierwsze to : smgr32.exe , tylko przy starcie komputera potem owe okno nie ukazuje się

043b8f17.jpg

A drugie to błąd : iexplore.exe , to okienko przeszkadza w pracy , grajac gdyż wyskakuje losowo co kilka minut

7be011d4.jpg

Proszę o jakąkolwiek pomoc po za formatem z góry dziękuje .


(Pan Ziombl) #2

brakuje ci biblioteki zlib4dll ,chyba trzeba ja wkleic

http://www.dlldump.com/download-dll-fil ... nload.html

ale niech ktoś jeszcze sie wypowie


(Iksweed) #3

A wie ktoś może co z tą aplikacją iexplore.exe ? Nie korzystam z explorera , a to okno od niedawna pokazuje się nie wiem o co z tym chodzi,menedżer wykazuje że tą aplikacje mam włączoną , a jednak tak nie jest .

-- Dodane 21.10.2009 (Śr) 13:03 --

f6e557a9.jpg


(Pan Ziombl) #4

C:\WINDOWS\system32 tu wklej tą biblioteke


(deFco247) #5

Tutaj są infekcje i te wszystkie błędy pochodzą właśnie od nich.

Pokaż logi OTL, GMER oraz SREng.

W GMER nic nie zmieniamy -> wciskamy Szukaj (skan potrwa kilkadziesiąt minut) -> po skanie Kopiuj.

Logi wklejasz na wklej.org lub wklej.to, a w poście dajesz link.


(Iksweed) #6

Gmer

http://wklej.org/id/182600/

SREng

http://wklej.org/id/182602/

hijackthis

http://wklej.org/id/182603/

(deFco247) #7

Nie obejmuj linków tagi, bo przez to nie działają...

Pobierz Combofix i uruchom.

Pokaż log.

Podczas pobierania i skanowania Combofixem należy wyłączyć wszelkie antywirusy i firewalle.


(Iksweed) #8

Działają linki .

LOG Combofix

http://wklej.org/id/182706/


(deFco247) #9

Otwórz Notatnik i wklej do niego:

Plik zapisz pod nazwą CFScript , najlepiej w tym samym folderze co Combofix.exe

Przeciągnij i upuść ikonkę CFScript.txt na ikonkę Combofix.exe

Powinno się rozpocząć usuwanie.

_ Potem dajesz log z usuwania Combofix. _


(Iksweed) #10

http://wklej.org/id/182793/


(deFco247) #11

Pobierz The Avenger i uruchom.

Wklej w niego ten tekst:

Execute i zgadzasz się na restart.

Po restarcie kasujesz plik C:\Avenger\backup.zip i dajesz tutaj do sprawdzenia raport C:\avenger.txt


(Iksweed) #12

http://wklej.org/id/182836/


(deFco247) #13

To co było do usunięcia - usunięte.

Zastosuj OTC.

Wykonaj pełny skan DR WEB CureIt.

Gdy będą wirusy pokaż raport.

Wyczyść rejestr i dysk CCleaner.

Usuń zbędniki z autostartu.


(Iksweed) #14

Wszystkie problemy po za iexplore.exe zostały naprawione obecnie czekam na pełny skan Dr. web'a

-- Dodane 22.10.2009 (Cz) 23:21 --

Nie wiem czy to mogło wpłynąć ale miałem aktualizacje automatyczne , które chciały mi explorera instalować lecz ja odmówiłem. A pisało 100%.Chciałbym pana jeszcze spytać czy owe programy podawane przez pana nie zostawiły rejestrów bo komputer dosyć wolniej się włącza , i troszkę wolniej pracują.A co do błedu explorera pokazuje się rzadziej , ale jednak chyba całkowicie nie została aplikacja naprawiona.