Problemy ze sterownikami karty graficznej

Cześć!
Potrzebuje pomocy ze sterownikami karty graficznej.Przy próbie instalowania nowego osunęło mi ten stary i nie pobrało nowego. Próbowałem zainstalować ręcznie ale coś nie działa. Przy instalacji instalatorem Nvidia pisze mi że niepowodzenie przy wszystkich pobieranych sterownikach. Próbowałem robić to również przez program Driver Booster ale i to nie działa. Karta graficzna jest w menadżerze zadań ale jako nieznane urządzenie i nie w sekcji karty graficzne bo wogule takiej sekcji tam nie ma. Jak wkładam płytkę ze sterownikami do komputera to komputer zachowuje się jakby wgle nie było tam płyty mimo że napęd działa (płytka też napewno działa bo sprawdzałem na innym komputerze). Już nie mam pomysłu co robić a pilnie potrzebuje komputer działający. Format nie wchodzi w grę. Moja karta graficzna to (Asus Strix GeForce GTX 960 4GB). Pomocy!!!

A jaki system operacyjny?

1 polubienie

Win 7 64

Powinieneś teraz odinstalować sterowniki graficzne (lub ich „ślady”) programem Display Driver Uninstaller, w trybie domyślnie polecanym w tym programie: https://www.dobreprogramy.pl/Display-Driver-Uninstaller,Program,Windows,47643.html
a po restarcie komputera z trybu awaryjnego, zainicjować i pozwolić na zainstalowanie sterowników przez Windows Update i tak (tymczasowo) pozostawić, wszak zależy Ci pilnie na sprawnym komputerze.
Gdyby jednak Windows Update nie proponował sterowników graficznych, wówczas faktycznie pozostaje jedynie: http://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/134622/en-us

Dzięki! Mam nadzieje że zadziała.

Ciągle niestety to samo…

Wygląda na to, że żywot karty graficznej GTX960 dobiegł końca! Ale może np. nawaliło jej zasilanie, nie styka dobrze na slocie PCI itp.?
Jeśli płyta główna komputera ma kartę graficzną zintegrowaną, to tę nVidia GTX wymontuj i podłącz monitor do zintegrowanej. Choćby tymczasowo. Warto by tę GTX sprawdzić na innym komputerze.

@Astor444 i nie sądzę że to wina karty graficznej. Jak poczytać po necie to problem znany.

@leaderixupl - masz poczytaj. Ludzie znaleźli tu rozwiązanie ( jak wynika z komentarzy)

Co poniektórzy nawet uznali metodę III-cią za skuteczną :rofl: