Normalnie pracowałem na komputerze, musiałem iść do innego pokoju na 20min. Przychodzę a tu laptop się wyłączył. Po ponownym uruchomieniu wyskoczył następujący błąd. Laptop jest od 3 dniach to ponownym przeinstalowaniu, przed tym tez się to działo.
Miałem podobny problem - laptop Tosia zostawiony na noc.Rano po odpaleniu lapa i wyjściu z trybu uśpienia komunikat o błędzie spowodowanym nieoczekiwanym zamknięciem systemu.Mialem ustawione 3 godz.pracy,po tym czasie uśpij.A teraz rozwiazanie które mi pomoglo: upgarde do najnowszej wersji bios’u ze strony producenta lapa.Przeczytaj uważnie Changelog producenta biosu.Jeśli bios masz aktualny to sprawdż stery do chisetu.Powodzenia
SDkoro masz bsody, to odczytaj zrzuty pamięci programem bluescreen viever i podaj na forum. Sprawdź temperatury, może się coś grzeje i dlatego masz bsod.
Link do wątku skąd można pobrać program BlueScreenView oraz instrukcja użycia: http://forum.dobreprogramy.pl/szukanie-przyczyny-bsod-pomoca-bluescreenview-t376739.html?hilit=bluescreenview#p2437555 -> pobierasz, rozpakowujesz pliki do folderu (ewentualnie dla ułatwienia pobierasz też spolszczenie i rozpakowujesz go do tego samego folderu co program BlueScreenView), uruchamiasz program i odczytujesz informacje z pliku minidmp (powinny wczytać się automatycznie te, które są przechowywane na dysku) najlepiej z najnowszego poprzez dwukrotne kliknięcie go na liście, która się pokaże zapewne :roll: I te informacje podaj tutaj…