Procek się pali?


(Cris456) #1

hej mam taki problem..otóż kupiłem nowy procesor athlon 64 3200+ wentylator: Assembler product i płyta główna:Nforce3-a939 i mam temperature CPU jak włączam 45 a po jakimść czasie dochodzi do 55 w programie speedfan pokazuje mi się nawet ogień przy tym i nie wiem czyja to wina...jest jeszcze jedno..po kilku chwilach od włączenia komputera prawie wsystko nie odpowiada ani gg ani media player ani wyszukiwarka moge tylko chodzić po okienkach explolera O_o dzięki za pomoc:)


(Dudas bad boy) #2

Podaj dokładny model zasilacza 8)


(Chaker Osiedlowy) #3

Płyta nowa? Jeśli nie to spróbuj resetu BIOSu.

Acha, temperatury lepiej sprawdzać w BIOSIe.


(Cris456) #4

ultra-media 400W a wbiosie pokazuje tak samo;/


(piotrekplay) #5

dziwne nie słyszałem o takich zasilaczach :?

sprawdź kondensatory na płycie głównej, czy nie są napuchnięte lub wylane...

normalne, chłodzenie BOXowe?

jakiś syf na kompie? spróbuj reinstalnąć system...


(Cris456) #6

to jest wszystko nowe dopiero co wczoraj kupiłem ten procek płyte i wentylator


(Jazz00) #7

mój athlon64 3200+ na boxowym chłodzeniu ale na AM2 startuje z 33 a doszedł najwyżej do 44 stopni,chyba ciut za dużo u Ciebie


(Dudas bad boy) #8

Hmm a może spróbowałbyś od kogoś pożyczyć jakiś lepszy zasilacz powiedzmy fortrona i zobaczyć czy będzie lepiej. Jesli tak to najwidoczniej wina zasilacza.


(Cris456) #9

jak mi pożyczysz to tak...bo inaczej nie dam rady;p;p


(Dudas bad boy) #10

Nie posiadam w tey chwili żadnego lepszego tylko jakiś 250w 8)