Witam. ciekawi mnie pewien procesor w menadżerze a dokładniej “Proces bezczynności” który pobiera mi najwięcej cpu ? dlaczego tak jest ? nigdy nie schodzi po niżej 85 ? i jakbyście mogli mi poradzić czy tych procesów czasem za dużo nie mam ? może któreś mogę wywalić ( jakie ? ) Pozdrawiam oto screen:
tak powinno być bo u mnie też tak jest
Im więcej “pobiera” tym lepiej. Cyferki przy procesie bezczynności wskazują w ilu procentach procesor nie jest wykorzystywany. Ile procesor ma wolnej mocy obliczeniowej po prostu.
aha no to nie wiedziałem
dzięki bardzo
w starym komputerze miałem w tym procesie na poziomie 10
od niedawna mam nowy
To nie procesor tylko proces bezczynności, czyli po ludzku nic nie robienia . Jeśli masz tam 85%, tzn. że twój procesor obciążony jest w 15 % :!:
Spróbuj np. uruchomić test wydajności i sprzętu w WinRAR i zobaczysz wtedy w menedżerze zadań jakie masz obciążenie procesora :idea: .
a spójrzcie na inne procesy ? czy jest ich nie za dużo ? może jakieś są zbędne ?
Przecież jest to logiczne, że proces bezczynności to idle.
Ja bym killował te procesy:
open-fm
wmiapsrv
spellchecker-gg
MsPMSPSv
HPZipm12
InCDsrv
SupServ
gg
LSSrvs
CTCMSGo
jqs
CTSVCCDA
Ja na przykład mam takie procesy http://img269.imageshack.us/img269/2338/procesyo.png przy uruchomionej przeglądarce, antywirusie, firewallu, komunikatorze i playerze muzyki foobar. Jak chcesz możesz porównać z moimi :lol:
PS. skoro masz 2GB pamięci ram to na na twoim miejscu bym zmniejszył plik stronicowania
W jakim stopniu procesor się “nudzi”