Witam
Chciałbym zmodernizować mój komputer, więc postanowiłem wymienić procesor oraz pamięć ram.
Doradźcie mi jaki kupić procek i pamięć ram pod płytę główną Gigabyte GA-945P-S3 I945P S775. Czy na tej płycie będzie działał dwurdzeniowy procesor ?? Jeżeli tak, to proszę o wybranie jak najlepszego procesora i ramy do mojego komputera.
Reszta podzespołów znajduje się na obrazku :
Gigabyte GA-945P-S3 I945P S775, Intel Pentium 4 3,4GHz, Goodram ddr2 2x 512, Galaxy GeForce 7300GT 256MB ddr3 Zalman, Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio, HDD Samsung 160 GB, COLORS-IT 400W
Do czego służy komputer ??
Otóż nie gram w żadne gry, więc nie chodzi mi o to, aby komputer nadawał się do gier, tylko chodzi mi o szybkość działania, chcę aby komputer był jak najbardziej wydajny.
Jeżeli chodzi o pamięć ram, to wystarczy mi 2 gigabajty, najlepiej 2x1 giga.
Acha, i chciałbym sobie kupić wentylatory do obudowy ( link do obudowy ), więc też prosiłbym Was o doradzenie, jakie wentylatory (można chyba max 2 dać) najlepiej wybrać. Mają być oczywiście wydajne i ciche, nie muszą być świecące, ale mogą
Czy ten zasilacz COLORS-IT 400W wytrzymie i nie będzie żadnych problemów ?? Jeżeli nie to podajcie mi też link do dobrego zasilacza, oczywiście ma się zmieścić w budżecie.
Podsumowując: proszę Was o wybranie jak najlepszego procesora oraz pamięci ram oraz chłodzenia do maxxx 800zł
Oczywiście, chcę wymienić te części, więc obecne pamięci ram wyjmnę.
Proszę o podawanie linków do tych części, a nie tylko nazwy
EDIT. Acha, i chciałbym żeby było pod platformą Intel, nie AMD (nawet jeśli i tak by trzeba było dać pod intela, to nie wiedziałem :P)
Dziękuję i pozdrawiam