Procesor i7 4770 3,4ghz UserBenchmark Wyniki

Witam niepokoi mnie wynik mojego procesora w UserBenchmarku , myślałem że to może być przez system więc zainstalowałem na czysto Windowsa 7 ale wynik się nie poprawił .

Wynik z przed tygodnia :

Wynik po zainstalowaniu Windowsa na nowo i taki sam jest od czwartku (przed instalowaniem Windowsa na nowo) Windowsa na nowo zainstalowałem w sobotę.

Single Core : Przed instalacją nowego systemu jak wynik jeszcze był dobry : 92% - 115pts
Po instalacji systemu : 80% - 115pts

Quad Core : Przed instalacją nowego systemu jak wynik jeszcze był dobry : 89% - 391pts
Po instalacji systemu : 72% - 399pts

Multi Core : Przed instalacją nowego systemu jak wyniki jeszcze był dobry : 86% -571pts
Po instalacji systemu : 38% - 572pts

Jak widać procenty poszły w dół ale punktów jest więcej po instalacji systemu także może mi ktoś z Państwa wytłumaczyć o co chodzi z tymi procentami ?

Mam zainstalowane wszystkie sterowniki do komputera najnowsze .

Zanim ten wynik się pogorszył to zawsze wynik ogólny procentowy wahał się między 78% - 83% a od czwartku ten wynik waha się między 70% -75% i te procenty obok punktów poszły diametralnie w dół.

Pozdrawiam serdecznie i proszę o odpowiedź .

Ty masz chyba jakieś zboczenie na wydajność i benchmarki, dziwiłoby mnie gdyby się poprawił, jeszcze bardziej dziwiłoby mnie gdyby różnił się jakąkolwiek stronę znacząco.

No i wynik się nie różni, jeżeli uważasz inaczej, to niestety nie umiesz czytać danych.
Wyniku punktowe i procentowe MOGĄ SIĘ WAHAĆ w Twoim przypadku “umknęło Ci”, że masz inna bazę porównawczą -kilka tysięcy testów, co zmienia “średnią” i Twój wynik wobec niej.

Zaakceptuj to lub dzwoń do Macierewicza, że wiesz o spisku w wydajności procesora pokładowego, który spowodował rozbicie Tupolewa.

Punkty praktycznie się nie zmieniły , ogólne procenty też nie tylko te przy punktach Multi Core :
86% -571pts
38% - 572pts

Ja po tych screenach nie widzę że jest inna baza porównawcza .

Może tak być że zaktualizowała się baza danych tego Benchmarku i ten wynik : MultiCore wypada tak słabo dlatego że jest dużo Procesorów co mają więcej niż 4 rdzenie i 4 wątki .

Okulista się kłania lub mniej teorii spiskowych, więcej spokoju :wink:

Pewnie doszło sporo wyników nowych Ryzenów :wink:

Nie przyjrzałem się tym wynikom jak należy zwróciłem uwagę tylko na to że wyniki w punktach są prawie takie same a wyniki w procentach znacznie niższe ale pewnie dlatego że 5 tysięcy użytkowników więcej testowało procesory i dlatego te wyniki są gorsze w procentach.

Tak jak kolega pisał wyżej…
Dodali do bazy trochę nowych procesorów. Może trochę nowych testów…
Siłą rzeczy w skali całej bazy danych ogólny uśredniony wynik Twojego proca pogorszył się w odniesieniu do wszystkich nowych mocniejszych procesorów. Inaczej - jeśli Twój procesor zajmował 10. miejsce a dodali przed niego 5 Ryzenów to od razu ‘spadłeś’ na 15. pozycję.
Benchmarki nie pokazują przyrostu lub spadku Twojej konfiguracji jeśli nic nie zmieniasz.
Benchmarki moga pokazać orientacyjną różnicę w wydajności PO ulepszeniu komputera. Ewentualnie można sprawdzać różnice w wydajności na nowych sterownikach. Ale nie oznacza to, że nagle spadły osiągi Twojego komputera.
Przykro mi, że akurat my musimy Ci mówić, że ‘św. Mikołaj chyba jednak nie istnieje’ :slight_smile: