Identyczna jak moja przy normalnej pracy w windowsie. To może ja jednak mam G0?
Nie wykluczone, że taki model posiadasz.
Ale ponawiam pytanie.
Procesor wydajny o parametrach 3 GHz i więcej tak do 300zł?
Ja osobiście znalazłem takie:
O powyższych zapomnij. To są dwurdzeniowe (twój obecny posiada 4 rdzenie) procki z 1MB Cache. Znacznie słabsze od twojego obecnego.
Mógłbyś zmienić płytę główną i podkręcić obecnego proca i to byłoby chyba najtańsze rozwiązanie, bo wystarczy zmienić tylko jedną rzecz.
A tak w ogóle to do czego potrzebujesz mocniejszego procesora?
Kondziuloo , Zwróć uwagę, że wyszukałeś procesory AMD i w przypadku zakupu któregoś z nich musiałbyś zmienić też płytę główną i wtedy na pewno nie zmieścisz się w 300 zł.
Do obecnej płyty głównej tylko procesory na gniazdo 775 LGA, najlepiej któryś z wymienionych tu:
Do obecnej płyty będzie pasować maksymalnie QX6850. Myślę, że nie ma najmniejszego sensu zostawiać tę płytę.
Według Gigabyte ten nie będzie działał.
Racja, maksymalnie QX6800.
Ogólnie nie przyjmuje żadnych procków 45nm i żadnych z FSB większym niż 1066.
Nie no wszystko pięknie tylko… nigdzie nie mogę znaleźć w internecie tego QX6800, ale z tego co patrzyłem na QX6850 i cena wynosiła ok. 500zł, to przy tym QX6800 to cena coś koło 400-500 zł ;/
Ależ nie ma najmniejszego sensu kupować QX6800.
Kup używaną płytę do obecnego proca (coś na P35 lub P45) za 150 zł i kręć ile wlezie.
Jak pokusisz się jeszcze na dodatkowe chłodzenie za 100 zł, to myślę, że 3,6GHz będzie.
Twój Q6600 to praktycznie ten sam procesor co QX6850, tylko z mniejszym mnożnikiem.
Potrzebujesz więcej wydajności w grach czy gdzie, że ci 2,4GHz nie starcza?
W grach. I jeszcze Ramu chcę dołożyć z 4 GB
To mam nadzieję, że chcesz również zmienić kartę graficzną, bo przy obecnej nie będzie żadnej różnicy po podkręceniu procka.
RAM’u nie dokładaj tylko jak już, to wymień na 2x2GB i napisz jaki masz obecnie.
Procka nie musisz kręcić, kup co najmniej hd 4850
Czyli radzicie wymienić kartę graficzną, a nie procesor. Bo szczerze to nie wiem, od czego mi muli gry. Czy od procesora, czy od karty graficznej.
:o :o :o :o :o
Wiadomo, że od karty graficznej…
To zmienię temat lekko. Jaką Kartę, ale taką, żeby była wykokszona tak do 300-400zł
http://allegro.pl/asus-ati-radeon-hd-48 … 51272.html
http://allegro.pl/asus-5750-formula-1gb … 56504.html
Dzięki
A jaki to masz zasilacz i w jakiej rozdzielczości będziesz grał?
HD 5750 i 9800GT, to bym sobie raczej darował.
Czy widziałeś specyfikację Jego pł.głównej? Może wsadzić max. 4x1GB 667MHz.
A nie 2x2GB,bo nie odpali sprzętu.Jeśli chodzi o kartę graficzną,to z linków które podał hevet ,
rozsądnym wyborem będzie GeForce GTX 260 lub Radeon HD 4870.
Dziękuje za zainteresowanie i pomoc.
– Dodane 01.12.2010 (Śr) 15:14 –
Właśnie zastanawiam się nad kupnem karty Gigabyte GeForce GTX460 768MB lub 1GB
Czy ta karta będzie u mnie działać? ;>