Procesor na 100%

Mam problem, bo złapałam jakiegoś buga (przypuszczam, że to bug), który atakuje mój procesor. Zużycie jest non stop na 100% a nic innego nie orbie oprócz słuchania muzyki i przeszukiwania dwóch stron. Zauważyłam, że w ‘moje dokumenty’ tworzą się dziwne pliki z rozszerzeniem .exe tj: zeebam.exe, yeegap,exe, teabao,exe czy fooocem.exe

w systemie waryjnym je kasuje…wchodze na normalny - postaje na nowo. Nie wiem co zrobić w tym fantem,a nie chce zajechac mojego kochanego lapka. Prosze o pomoc. log z HiJackThis - http://www.wklej.eu/index.php?id=19e81fd093

Nie wklejaj logów na wklej.eu, gdyż ta strona utrudnia kopiowanie i przeglądanie tekstu.

Używaj wklej.org, wklej.to lub nopaste.pl.

Jaki dokładnie proces zużywa 100% procesora?

Pokaż logi z narzędzi OTL + System Repair Engineer.

W OTL przestawiasz Processes i Modules na All oraz wklejasz w dolne białe okienko Custom Scans/Fixes :

Klikasz Run Scan.

(Na Windows Vista i 7 uruchamiamy programy z menu Uruchom jako Administrator… ).

oj przepraszam nie chciała utrudniać:) Dokładniej rzecz ujmując procesor mam AMD athlon X2 Dual-Core QL-62 2,00GHz

nigdy nie miałam takiego problemu dopiero przedwczoraj stało się coś…:confused:

log z OTL: http://wklej.to/Ypcs

Nie chodzi o procesor tylko o proces , który zużywa 100% procesora.

Zobaczysz go w Menadżerze zadań przechodząc na zakładkę Procesy i sortując listę wg kolumny CPU.

Podejrzewam winę tego pliku:

Nosi on jednak taką samą nazwę jak bezpieczny, systemowy proces umieszczony w C:\WINDOWS\system32\lsass.exe odpowiadający m.in. za uprawnienia.

Otwórz Notatnik i wklej do niego:

Plik zapisz pod nazwą fix.

W OTL-u kliknij Run Fix, w okienku dialogowym z pytaniem o załadowanie skryptu z pliku klikasz Yes.

Wyświetli się okno dialogowe wyboru pliku do otwarcia - wybierz w nim wcześniej zapisany plik fix.txt i klikasz Run Fix.

Potem log z usuwania (raport, który wyskoczy po usuwaniu OTL-em) oraz nowy log robiony opcją Run Scan.

Przed kliknięciem Run Scan wklej w okienko na dole OTL-a ten tekst:

Działa. Dziękuje!:*

To nie jest koniec.