Procesor na płyte główną w laptopie

Mam pytanie na temat płyty głównej Z mojego lapka… Znalazłem jej nazwę, oto i ona: LM13W . Jednakże nigdzie nie mogę znaleść listy procesorów które ona obsługuje… Narazie cały czas pracuje ona na moim Intel Celeron M370 .Jednakże chciałbym wymienić procesor i zastanawiam się jaki kupić by nie mieć później problemów… (Kompa mam już ponad dwa lata i skończyłą mi się gwarancja…)

Mój laptop to FSC Amilo L1310

Czy mógłby mi któś napisać jakie procesory “wejdzą” na mojego mainboard-a?(Interesuje mnie coś około 3 GHz)

Z góry dzięki

sprawdź jaki masz chipset płyty głównej oraz jaki socket -> CPU-Z.

Jak mam to sprawdzić? Spodziewam się że za pomocą programu… Everest Home Edition, lecz nie wiem w której tabeli…

Napisał, że CPU-Z.

Łap:

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1424&CPUZ+1.48

Chipset:

ATI RS400/RC400/RC410 Rev. 0.1

Socket:

479 mPGA

to jest starszy typ procków możesz celować w p4 ale wielkiego przyrostu wydajności nie spodziewaj się (oszczędzanie energii na korzyść p4) a o 3ghz zapomnij, podzwoń po serwisach laptopów w swoim mieści i popytaj się o p4 pod podstawkę 479 mPGA.

lepiej zbieraj na nowego… a ten przygotuj do sprzedaży.

a jakbym miał wymieniać płytę główną + procesor to co byś doradzał?

nie wymienisz płyty głównej w lapie poza wymianą na ten sam typ i model (w przypadku spalenia np.) !!

Vamis dla swojego dobra lepiej kup nowego notebooka, a tego sprzedaj na allegro :wink: