Procesor pod socket 478 / Dysk Twardy - Co i jak?

Witam!

Chciałbym trochę zmodernizować mojego kompa (obecnie posiadam konfigurację taką jak w opisie).

Zastanawiałem się nad jakimś procesorem pod socket 478. Póki co, w oko wpadł mi Intel Pentium IV 2,6GHz HT (LINK). Nie chce wydawać fortuny.

Druga sprawa, dysk. Obecnie mam dysk 60GB bliżej niezydentyfikowanej firmy :wink: Chciałbym to zamienić na coś szybszego, bo zauważyłem że wszelakie rzeczy dosyć długo się ładują. Ten dysk pozostawiłbym sobie do przechowywania moich różnych dupereli :wink: Ogólnie dysk jest już leciwy, ma z 7 lat i nie mam pojęcia co się do tej pory w sprawie dysków zmieniło. Tak więc chciałbym, aby dysk spasował z moim komputerem. Także tutaj nie chce wydawać fortuny na dysk.

To tyle w tej kwestii. Jeżeli macie jakieś propozycje, śmiało się z nimi ze mną podzielcie. Bardzo proszę was o pomoc.

Pozdro! :slight_smile:

Po pierwsze - jaką kwotę zamierzasz przeznaczyć na modernizację swojego kompa i do czego ma on służyć?

A tak ode mnie - ja też chciałem zmodernizować swojego staruszka i jak podsumowałem koszty, to stwierdziłem, że warto dołożyć parę groszy więcej i kupić nowego - mój komp to składak, bez żadnych bajerów, typu wypasiona karta graficzna, potężny zasilacz - mój komp służy do buszowania po internecie, słuchania muzy i oglądania filmów.

Według mnie bardzo dobry konfigurator znajdziesz na http://www.komputronik.pl

Pozdrawiam