Profesjonalny program do nagrywania gier

Witam

Poszukuję profesjonalnego oprogramowania do nagrywania z gier, takiego jakiego używają YouTuberzy mający dużo wyswietleń.

Fraps, Bandicam.

Bandicam mam i używam

Niezarejestrowany

Fraps umarł a PlayClaw jest taki sam jak Bandicam

Szukam zupełnie innego

Open Broadcaster Software

1 polubienie

Profesjonalnie to chyba tylko za pomocą dedykowanej do tego celu karty np. Live Gamer HD

@Topic

• Fraps (za darmo to raczej nikt się nie skusi, 30 sekund nagrywania? a po co to komu?)
  • Bandicam (Piękne nagrywanie to to nie jest, w dodaktu znak wodny w bezpłatnej wersji)
  • PlayClaw (wziąłem jak był darmowy, sprawdza się dobrze ale jakośc nagrań nie powala)
  • OBS (może i nagrywa dobrze, oferuje możliwość streamingu itp. ale jakość jest fatalna nawet po zmianie ustawień, przy małej ścince w grze, program pauzuje nagrywanie dość wyraźnie)
  • Xbox DVR (OD Microsoftu, minusem jest fakt że można nagrywać tylko przy grze w oknie a czasami nagrywanie zatrzymuje się na np.15minucie, mimo że nagrywaliśmy 30, do jakości nie można się przyczepić, można natomiast do tego, że nie nagrywa mikrofonu)
  • Action! (zdecydowany faworyt, jednak drogi)

Polecam Action. Jak masz kartę od nvidii, to dostajesz także do sterowników Geforce Experience i tam swobodnie możesz nagrywać gry.

jak masz geforca jakiegoś tam++ to jjest programik do nagrywania i streamingu do niego w geforce experience

bandicam/action dobre są ale trzeba płacić chyba że potrafisz czarować 

Camtasia Studio?

Mam Radeona

To nie ma problemu, AMD też ma taki program, poszukaj sobie

Darmowy Bandicam pozwala nagrywać tylko 10 minut a w darmowym PlayClaw nie ma żadnych ograniczeń tylko ten znak wodny, ale ujdzie.

Chcesz profesjonalnie nagrywać filmiki, to musisz zapłacić. Nie ma lekko.

Z tego wszystkiego polecam i tak dedykowany sprzęt do zgrywania (np to co polecił Cedar). Ma najmniejszy wpływ na wydajność podczas nagrywania. Płacisz raz a działać będzie zawsze i z każdym środowiskiem OGL/DX9/10/11/12/Mantle.

A cena 350 zł, trochę to jest. Jak ktoś chce nagrywać raz na tydzień/miesiąc to nie ma co wydawać takiej kasy na podobne zabawki