Profil mobilny także dla użytkowników zdalnego pulpitu

Witam, szukałem, szukałem i nie znalazłem dlatego zwracam się do was drodzy użytkownicy tego zacnego forum o niebanalnych umiejętnościach i wspaniałej wiedzy mianowicie na windows server 2012r2 mam uruchomioną usługę AD która jest wstępnie skonfigurowana, utworzona jest jedna domena na której utworzone są 2 konta użytkowników (user1 i user2) każdy z użytkowników w właściwościach w zakładce PROFIL w sekcji profil użytkownika ma wpisany osobny katalog profilu. Problem polega na tym że kiedy loguję się przez RDP do np user1 mam całkiem inne zasoby niż jak loguję się z komputera podłączonego do domeny na tego samego użytkownika.
Zwracam się z prośbą o udzielenie mi pomocy w prawidłowym skonfigurowaniu profilu mobilnego tak aby bez względu z jakiej formy logowania będę korzystał posiadał te same dane.

Dodatkowo zauważyłem że jeżeli zainstaluję jakiś program na serwerze to uruchomić go mogę tylko jeżeli zaloguję się RDP, korzystając z komputera w domenie dostępu do programu nie ma, osobiście wydaje mi się że jest to spowodowane wymogiem instalacji lokalnie programu na takim komputerze.