wczoraj wystąpił dość poważny problem z moim laptopem, mianowicie zaraz po włączeniu ukazał się pulpit zawierający tylko podstawowe ikony programów, a bez ważnych dokumentów w folderach ( których również brakuje ). Zaraz po włączeniu wyświetla się komunikat " Profil użytkownika nie został załadowany poprawnie ". Próbowałem już kilku rozwiązań ale niestety nic nie działa. Odzyskiwałem też dane z dysku ( podpiąłem go pod stacjonarnego ) ale niestety nic z tego. W C:\Users\xxx\Desktop również nie ma nic ciekawego poza kilkoma niedziałającymi skrótami do brakujących folderów ( utworzyły się same ). Dla ciekawostki powiem, że większość folderów chociażby ze zdjęciami w C:\Users\xxx\Desktop jest, a na pulpicie ich nie ma. Niestety folder " Praca Magisterska " z wiadomą zawartością przepadł…
Tak, przywracałem system ale niestety nie dało to żadnego rezultatu. Program Recuva zdołał odzyskać niektóre rozdziały, ale niestety nawet po odzyskaniu nie można ich otworzyć w Wordzie, ponieważ " Nie można otworzyć pliku rozdział pierwszy kwietniowy_1.docx, ponieważ są problemy z jego zawartością ". Tak więc prosiłbym o kolejne rady jeśli macie jakieś pomysły. Za dotychczasowe mimo wszystko dziękuję !
Nie możesz otworzyć tych plików, ponieważ, część ich zawartości została zamazana na dysku, przez nowo zapisane dane.Aby naprawić uszkodzone pliki z rozdziałami pracy magisterskiej użyj programu Repair My Word
Ten program wyciągnie z uszkodzonych plików co się da.Pod tym linkiem masz program do ściągnięcia, oraz instrukcję jego użycia.
Program oraz odzyskaną pracę dajemy na partycję D:
Jest taka strona Givewayoftheday na której codziennie udostępniany jest za darmo jakiś płatny program (legalnie).Dzisiaj masz szczęście, bo są 2 programy.Jeden z tych programów (ten drugi) to Icare Data Recovery.Jest to specjalistyczny program do odzyskiwania danych.Spróbuj odzyskać nim resztę pracy magisterskiej.Program jest lepszy od programu Recuva.Pospiesz się.Musisz ściągnąć i aktywować program do jutra do 9 rano.Link do strony
Przy drugim programie kliknij proced to download. (żółty przycisk.Ściągnij archiwum (na partycję D:) otwórz plik readme.txt tam są po angielsku instrukcje, jak zainstalować i aktywować program, żeby działał.