Profil użytkownika nie został załadowany poprawnie


(Lukaszm Zdw) #1

Witam mam problem zrobiłem rano obraz partycji z vistą ghostem i teraz gdy ją przywróciłem okazuje się że działa ale nie do końca jest problem z przygotowaniem pulpitu zaczyna się to sypać i wszystko pokolei dostaję komunikat o nie poprawnie załadowanym profilu nie mam jak usunąć kont nawet w trybie awaryjnym żeby utworzyć nowe :frowning:

dodam że vista jest teraz na innej partycji niż była odpoczatku


(Hindol) #2

musisz pozmieniać literki dysków tak żeby odpowiadały poprzedniemu stanowi

a generalnie przenoszenie windowsa na inną partycje to nic miłego, wszędzie w rejestrze odwołania do ścieżek i (o zgrozo) do numerów partycji

dlatego się wszystko sypie


(Lukaszm Zdw) #3

tak problem w tym że trochę eksperymentuje na lapku i teraz na c mam windows 7 na d windows xp (z tego co zauważyłem to jeśli załaduję np xp to wtedy on jest na c a 7 na d a jak załaduje 7 to wtedy on jest na c a xp na d, nie wiem za bardzo jak to teraz poprawić bo vista jest na h dodam jeszcze ze zarządzaniu dyskami partycja z 7 jest podstawową z xp system, aktywna, podstawowa, a przy tej z vista pisz rozruch, plik stronicowania, zrzut awaryjny, logiczny, jeśli chodzi o bootloader to ten jest z seven


(Semtex) #4

To jest normalne,mam to samo.

Nie wiem czy to pomoże ale możesz wpisać w "wyszukaj"->cmd->PPM na niego->uruchom jako administrator->jak się pokarze już wiersz poleceń to wpisz:

i enter.Jest możliwość że się poprawi ale głowy nie dam.


(Lukaszm Zdw) #5

Ciekawe jak zrobić żeby w przypadku visty po załadowaniu też się zmieniało na C a nie pozostawało na h


(Semtex) #6

W tym wypadku spekuluję bo tak głęboko moja wiedza nie sięga ale czy ta partycja z Vistą jest podstawowa czy logiczna,bo zapewne xp i 7 są na podstawowej,tylko jak jest z Vistą?Nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie?


(Lukaszm Zdw) #7

partycje z xp i 7 są podstawowe a ta z vistą logiczna da się to zmienić z poziomu visty nie mogę ;/

-- Dodane 17 sierpnia 2009, 0:08:11 --

udało mi się poprawić, porobiłem obrazy ghostem i teraz mam viste na c(p.podstawowa), 7 na d(p.podstawowa) i xp na e (p. logiczna) vistabootpro zrobiłem wpis dla XP ale coś nie działa pomimo wybrania dobrej partycji :frowning: widzę tylko szybkie mrugnięcie i jakiś napis w lewym górynym rogu gdy chcę załaczyć xp :frowning:

może tutaj jest coś zle zapisane?