Profil w Tlenie


(Piotrek26 75) #1

Czy jeżeli odinstaluje tlena to zostanie się mój profil z kontaktami i moim loginem, tak jak np. jest to w przegłądarce Firefox. Chodzi mi o to że chcę zaktualizować tlena, ale nie chcę instalować jednej wersji na drugą, tylko usunąć poprzednią, tak jak w przypadku aktualizacji Firefoxa.


(system) #2

Coś się ostatniio w Tlenie pozmieniało i do końca nie wiem jak to jest.

Piszę tego posta by zapytać dlaczego chcesz odinstalować starą wersję a nie po prostu nagrać nowszą na starszą :?: IMO jest to zbędne działanie z tym usuwaniem...


(Piotrek26 75) #3

Dlatego chcę odinstalować strszą wersję i wgrać nową, żeby później nie było problemów z komputerem bo mój komp się czsaami wiesza, a podobno takie

instalowanie jednej wersji programu na drugą jest nie zdrowe dla komputera.


(system) #4

Ej, bez przesady... Nie w przypadku programu jakim jest Tlen. Instaluj śmiało nowsza wersje bez odinstalowania starszej.


(Czag7) #5

Ostatnio instalowałam nowszą wersję tlena, po uprzednim odinstalowaniu starszej i profile razem z kontaktami i archiwum pozostały. Przy odinstalowaniu tlena pojawia sie zapytanie czy chcesz zachowac kontakty, profile itp.


(lazikar) #6

C:\Program Files\Tlen.pl\Profiles

Tu masz te pliki. Wystarczy skopiować .


(fiesta) #7

Login i hasło chyba pamiętasz, a kontakty Tlen automatycznie importuje i eksportuje ze swojego serwera. Ale tylko kontakty tlena, jeżeli komunkujesz się z userami GG te kontakty nie zostaną przywrócone, musisz je importować z folderu GG.


(BARTEK1985) #8

wszystko zostaje po odinstalowani starej wersji i potem instalacji nowej :wink:


(Kos@) #9

Albo z serwera :smiley: też istnieje taka możliwość.

W przypadku Tlena jednak, jak to napisał Pawek, nie trzeba usuwać starszej wersji po to aby zainstlować nową, robi się po prostu upgrade. Istnieje wtedy tylko jedna, ostatnio instalowana wersja tlena, a wszystkie ustawienia są zachowane.