A kilka lat już komputerów używam
Panowie wiecie mi chodzi o to abym mógł mieć na pendrive obraz iso czyli pliki które ważą np 14.15GB i pytałem was czy muszę dokupić pendrive o większej pojemności np 64Gb więc panowie jeśli kupię większą pojemność pendrive to pozwoli mi to kopiować obraz iso na niego A potem przenieść sobie te dane na mój drugi komputer i instalować i wszystko będzie działało nic się nie uszkodzi żaden plik instalator czy raczej pliki będą uszkodzone I no właśnie exFat czy NTFS np jest jakiś obraz płyty gry wypakowywuje pliki mam tam wszystko co potrzebne do instalacji kopiuje te wszystkie pliki na pendrive potem przenoszę to wszystko do mojego folderu na gry i instaluje i wszystko powinno działać:) tylko czy jest sens kupić pendrive 64gb jeśli to pozwoli mi przenosić gotowe obrazy np gier to przydałby się:)
14.15 GB możesz przenieść na obecnym 16-gigowym pendrive tylko sformatuj go na NTFS lub exFAT (obojętnie który system plików wybierzesz).
Klikasz prawym na ikonie pendrive w przeglądarce plików i wybierasz formatuj, następnie system plików NTFS lub exFAT.
Jakbyś jednak chciał umieścić plik Data.Bin który waży 13,8 GB na płytach DVD, to polecam do jego podziału program KFK File Splitter (portable)
i ustawiasz go w ten deseń:
Plik można każdym pakerem podzielić 7ip też zrobi swoje a co do partycji do faktycznie exFAT lepszy jednak.
Dobrze Panowie Ustawiłem sobie tego pendrive o pojemności 15,6 GB na ExFAT i wybrałem rozmiar jednostki alokacji 32768 KB ustawiłem dobre wartości opcje czy złe i muszę je zmienić bo są różne 8192 KB 16384 KB więc które z tych mam wybrać czy to raczej bez znaczenia
Dla ciebie bez znaczenia. Weź domyślne.
Dobra Dzięki wszystkim za pomoc już wszystko wiem Pocolog sprawdzę czy ta operacja pozwoli mi zapisać Dużo Gigowe pliki i nie uszkodzą się potem znaczy nie będą się dały odczytać lub zainstalować