Mam pytanie jaki polecacie program antywirusowy (free błądź płatny) musi byc skuteczny i w miarę mało żerny w pamięć. Ja mam płytke z Nortonem 2005 i jak dla mnie to on za dużo pamięci zeżera. Ale sie dziś przekonałem za trzeba miec jakiegoś zainstalowanego tylko jakiego?
ja polecam mks_vira mało zrzera pamięc i i skuteczny jest, ew. kasperski
co o tym myślicie Kaspersky Anti-hacker & Kaspersky Anti-Virus *PL*
zestaw bardzo dobry :lol:
ale bardzo wymagający :lol:
jaki masz sprzęt :roll:
athlon 2000+, 512DDR, 80GB Baracuda 7200, neo 128,
Kaspersky Anti-hacker 1.7.130.0 and Nod32 2.5 8)
do takiego zestawu tez pasuje np. zestaw norton antyvirus + norton firewall
wpisz w forumowa wyszukiwarke ,tam jest pelno takich tematow
Polecam Kaspersky Anti-Virus + Kerio lub Sygate Personal Firewall. Zestaw nie wymaga dobrego kompa. Na moim Sempronie 2300+, 256 RAM chodzi bardzo dobrze.
no myślę, że na Kaspra możesz się połasić… chociaż jeśli masz XP z SP2 to może jednak troszku ciążyć :roll:
może spróbuj tego też dobre i o wiele mnie zasobożerne: BitDefender 8 PRO Plus
antywirus + firewall + antyspam
Myślę, że idealnie nadawałby się Bitdefender 8.0 Prof. Pozdro!
na ten zestaw możesz sobie wziąć Panda Platinium Internet Security 2005(titanium mniej zasobów ciągnie) albo jakiegoś kasperszczaka są dobre i nie ciągną dużo zasobów(oczywiście to też zależy od ustawień ich np. poziomu bezpieczeństwa)
Pandę raczej bym Ci odradzał…
Kaspersky jak najbardziej
Proponuję nić nie kupować tylko zainstalować darmowe programy ze strony dobre programy.Zainstaluj sobie zestaw:antywirus,firewall,antyspyware.antyadware.Icały czas trzeba się interesować co nowego w tym zakresie się pojawiło.Trzeba mieć też dostęp do skanerów on-line.
Myślę, że Kaspersky AntiVirus + Kerio Personal Firewall byłoby odpowiednim rozwiązaniem :).
zdecydowałem sie na Kasperskiego i juz sa efekty 10 znalezionych wirów, co do pamieci to ciagnie w granicach 25MB wiec nie jest źle.