Program Berashare niechce się połączyć z internetem

Witam wszystkich

Mam problem w zwiazku z programem bearshare 5.2.5. Program załącza sie ale nie potrafi połączyć się z internetem. Próbowałem coś zmienić w połączeniu ale to nic nie dało a inne wersje czyli 6 i 7 gdy włączam pisze mi “brak odpowiedzi”. Proszę więc o pomoc.

Zapewne dostęp programu do internetu blokuje Ci firewall. Masz jakiegoś zainstalowanego czy tylko systemową zaporę?

chyba tylko zapore a jak to sie sprawdza?

W panelu sterowania aplet ZABEZPIECZENIA (jeśli chodzi o Win Vista, XP nie pamiętam ale na pewno cos podobnego…) Szukaj ikony tarczy… :slight_smile:

Nie polecam bear share,lepszy jest ares lub Emule :wink: :wink: :wink: :wink:

tylko że z emulem to samo się dzieje

pojawiło mi się przy włączaniu bearshare że windows defender coś wykrywa to ja daje ignoruj a teraz w ogóle mi się niechce włączyć a może jest jakiś inny fajny program do ściągania mp3. Acha i jeszcze mam pytanie czy znacie jakiś fajny program do ściągania plików bo e mule i e donkey mają taki sam problem jak w tym berashare

Dzieje sie tak dlatego, że zapora blokuje odpowiedni port dla tych programów…

więc jak to wyłączyć tylko powiedz krok po kroku bo mam viste a nigdy na niej nie pracowałem

Piotrek95 ,

Poczytaj - Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post. Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty - proszę użyć przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif