witam
poleci ktoś bezpieczny program do aktualizacji sterownikow ?
dell inspiron 15 3543 windows 10 home
Nie idz tą drogą
.
Nie lękaj się i śmiało pobierz stery stad:
https://ru.nodevice.com/drivers/laptop/dell/inspiron-3543
Najbezpieczniejsza jest ta strona: https://www.dell.com/support/home/pl/pl/plbsd1/product-support/product/inspiron-15-3543-laptop/drivers i tego się trzymaj. Tak zwane programy do aktualizacji sterowników (każde!) potrafią tylko wyrządzić niespodziewane problemy.
@kolo48 - nie wiem co Ty masz za przegladarkę. Klikam na swój link i Twój i otwiera się wsio charaszo.
Nie obawiaj się tego programu do aktualizacji. Reszta to co innego.
Aha, a ludzie wyżej świata na oczy nie widzieli a komputer to chyba ich jedyne okno.
@Kisielek Dlaczego autor miałby się nie obawiać tego programu?
W czym jest on lepszy np. od takiego Driver Boostera, który często pobiera niepoprawną wersję sterownika?
Z mojego doświadczenia takie programy, należy omijać szerokim łukiem
Same pozytywne opinie. Nie wrzuca bloatware. Nie musisz pobierać osobno sterowników jak masz całą paczkę 16GB. Korzystałem z niego na wielu laptopach różnych producentów. Nie próbuje wmawiać mi głupot jak inne które FAKT WSZYSTKIE INNE TEGO TYPU PROGRAMY SĄ SYFEM. Nigdy nic nie popsuł. Jest czytelny i intuicyjny. Używałeś czy wrzucasz od razu do worka z innymi? Oceniasz z góry bo uważasz się za mądrzejszego?
RAZ mu się zdarzyło, że nie zainstalował sterownika od wiekowego Radeona 3410 (w końcu to najwolniejsza mobilna wersja z 2008 roku) którego robiłem znajomemu jakiś miesiąc temu. Ale nie próbował na siłę nic. Pobrałem go ręczenie z strony AMD.
Bardzo, ale to bardzo daleko idące i niczym nie poparte są to wnioski.
Przeczytaj jeszcze raz mój wpis.
Ja tylko zadawałem pytania, które miały cię skłonić cię do odpowiedzi, co w końcu uzyskałem.
Żaden program. Pobieraj sterowniki ręcznie, oszczędzisz sobie problemów. Takie to trudne?
obecnie aktualizuje przez srone dell i programik dell update tylko wlasnie na stronie mam pokazane ze wszystkie steroniki sa aktualne a jak skanowalem np drive bostrem to wykrylo duzo nie aktualnych sterownikow
To byś musiał wtedy sprawdzać na stronie producenta podzespołu czy jest sens instalować coś nowszego niż podaje dell.