Program do blokowania prawie all z sieci

Witam

Poszukuje program który zablokuje prawie WSZYSTKIM aplikacją dostęp do sieci.

PRAWIE znaczy że chce aby jeden program mógł bez przeszkód łączyć sie z siecią przez wszystkie porty itp.

Osobiści posiadam Kerio ale nie wiem jak zrobić aby TYLKO JEDEN program mniał dostep do sieci z wszystkimi portami

kaspersky anti-hacker

A coś darmowego i przy okazji poprosze instrukcje jak to zrobić :slight_smile:

Przestudiuj ten temat

Opis tyczy sie bardzo starej wersji KERIO :confused: Nic mi to nie dało

outpost --> polecam

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=84&id=396

A jakaś instrukcja jak zablokować dostęp do sieci wszystkim programom prócz jednego ?

Mój ulubieniec Sygate Personal Firewall do pobrania tu

konfiguracja -> link1, link2

Kurde to też jest stara wersja… :expressionless:

Moje kerio wygląda tak

kerio.gif

Nie, to ty używasz starej wersji. Najnowsza to 4.5.916 i nie zawiera już w nazwie słowa Kerio , czyli nazywa się Sunbelt Personal Firewall.

kurde :expressionless: Bo… a nie ważne sory za problem, zainstaluje i dam znać :slight_smile:

jestem po instalacji… z początku w ogóle net nie chodził no ale coś tam pogrzebałem. Jest moze spolszczenie do tego ? :confused: BARDZO BY SIE PRZYDAŁO a i jakie usługi MUSZĄ byc dopuszczone do sieci ?:confused:

Ma ktoś jakiś pliczek z dobrymi konfiguracjami bo nie chce mi sie wszyskiego robić

Overview > Preferences > Preffered language: Polski > Apply.

Trzeba było sobie wyeksportować ustawienia ze starej wersji i zaimportować do nowej. Nie ma aż tak dużo roboty. A o usługach możesz poczytać w internecie, jeśli masz wątpliwości.

Nie widze tego :expressionless:

tempsunbeltip6.jpg

Hehe no to małe nieporozumienie :stuck_out_tongue:

jak w tej najnowszej wersji zrobić na polski ? da sie w ogóle ?

Teraz mam (przypadkowy screen z neta)

sygate1.jpg

Mario, czy ty w ogóle umiesz czytać? Z tego screena wynika, że zainstalowałeś Sygate Personal Firewall. Czy ja pisałeś coś takiego? Sygate to nie to samo co Sunbelt!

Ja już teraz sam nie wiem o co pytasz.

JEDNA WIELKA POMYŁKA sory Was :frowning: Pogubiłem sie …

Mam go… Jest do tego spolszczenie ? I jakiś pliczek z gotowymi konfiguracjami ?