Witam prowadzę blog na forum i poszukuje programu na którym będę mógł pisać posty i podglądać na bieżąco.
Napisz jeszcze jakiego silnika forum używasz, a będzie można coś konkretniej powiedzieć.
Nie mam pojęcia bo to nie moje forum
Ja do końca nie rozumiem Twojego pytania - prowadzisz “blog na forum”, co to oznacza? Co oznacza “podgląd na bieżąco”?
Na forum w temacie pisze bloga tam jest chyba bbcode. Z podgladem chodzi o to że np. chcę wysrodkowac lub zmienić kolor i żeby zobaczyć jak to wygląda zanim wstawię na forum
To może tak… Podaj linka do miejsca, w którym prowadzisz ten blog na forum (jakkolwiek głupio to brzmi).
Zakładam jednak, że jeżeli administrator nie udostępnia opcji podglądu postów przed publikacją, to nic na to nie poradzisz. A poza tym, to większość forów oferuje edytor wizualny postu, więc masz podgląd do wstawianych znaków, ich rozmieszczenia, wytłuszczenia, emotów i tym podobnych…
I czego wobec tego oczekujesz od ludzi, którzy nie wiedzą co to za forum, na jakim silniku działa?
Dawaj linka do tego forum. Obadamy, co tam w nim siedzi pod spodem
Forum autorskie, rzeczywiście wykorzystuje BBCODE, więc możesz wykorzystać do podglądu jakiś BBCODE Tester, który znajdziesz w google.
Mi się skojarzyło z Node, ale niesamowicie mocno pogrzebanym. Kod mają momentami śmiechowy… jak zwykle beka w komentach sekcji
Gdzieś tam widziałam wątek, że nawet Tapatalk z tym nie działa, więc małe szanse, by co innego też ruszyło.
Swoją drogą TT mogliby ogarnąć, ułatwiłoby to tam ludkom życie, bo przedzierać się przez gąszcz reklam to nic fajnego.
Dziękuję bardzo
A możne jakiś program graficzny i wstawiać to jako Jpg. itp.??
Pytanie brzmi: po co?
tekst zamieszczony w formie obrazka będzie się źle skalował na różnych urządzeniach, powodując tylko utrudnienie w odczytaniu treści.
Jeżeli nie potrafisz korzystać z podanych narzędzi, to chyba nie powinieneś się za to brać, ponieważ nie ma nic prostszego niż formatowanie postów z wykorzystaniem BBCODE. Prostsze chyba będzie tylko pisanie, bez dodatkowego formatowania tekstu…
Tam nawet nie ma możliwości wyśrodkowania tekstu, to jest okrojona wersja bbcode
I dobrze, że nie ma możliwości wyśrodkowania tekstu.
Jeżeli piszesz, to nie piszesz tylko dla siebie, ale i dla innych. Spójrz na to z perspektywy innych użytkowników. Tekst umieszczony od lewej do prawej czyta się o wiele lepiej.