Program do kamerki internetowej

Witam,
poszukuję oprogramowania, które da mi możliwość aby moja kamerka internetowa robiła regularnie, co jakiś czas zdjęcia(najlepiej gdyby były one podpisane datą, wraz z godziną).
Byłoby super gdyby zdjęcia przesyłały się do jakiejś niezależnej chmury, w której konto chronione by było osobno hasłem, bądź też równie fajnie by było, gdyby zdjęcia przychodziły na smartfona( w moim wypadku system Android).
Martwię się o dzieci, co robią kiedy jestem w pracy, ostatnimi czasy zachowują się bardzo niepokojąco.
Pozdrawiam, i czekam na odpowiedź

Teoretycznie lepiej kupić mini kamerę, tylko że szpiegowanie w naszym kraju jest nielegalne :wink:

Ale czy za szpiegowanie można uznać zamontowanie takiej kamery w moim własnym domu?

Ciężko mi powiedzieć. Nie znam wykładni prawa, ale raczej syn cię do sądu chyba nie poda :wink:

BTW. Nie chce umoralniać, bo na wychowaniu dzieci znam się jeszcze mniej niż na prawie, ale wydaje mi się, że rozmowy z dzieckiem sprawdzają się lepiej niż inwigilacja.
Jeśli dzieciak się dowie, że go podglądasz, to może stracić do ciebie całkowicie zaufanie i to bez względu czy go na czymś przyłapiesz, czy nie.

1 polubienie