Program do obsługi plików .usb

Za pomocą jakiego programu mogę stworzyć bootowalny pendrive posiadając plik .usb? Chodzi konkretnie o Oracle Solaris 11.

Pierwsze słyszę o rozszerzeniu USB, ale spróbuj go otworzyć VirtualBoxem. I nie licz na stabilność tego systemu.

Próbowałem VirtualBoxem uruchomić wersję .iso ale wyskakuje błąd przy ładowaniu. Pobierałem z tej strony http://www.oracle.com/technetwork/serve … index.html, jest tam opisane narzędzie usbcopy ale niestety nie ma wersji na Windowsa.

Systemu raczej nie mam zamiaru używać zamiast Windowsa czy Linuksa. Chciałbym potestować tylko.

Dodane 23.06.2012 (So) 13:37

Zrobiłem bootowalną płytę ale znowu jest problem tego typu że ładuje się do pewnego momentu, pojawia się napis SunOS 5.11 Version 11.0 64 bit (chodź na stronie Oracle pisze że jest to wersja na procesory x86), Oracle All rights reserved itd. płyta zatrzymuje się, zaświeca się dioda od Caps Lock i koniec.

To masz już początki jak wygląda praca na nim. Ja miałem jakąś ostatnią wersję Solarisa. Na 1. rzut oka wygląda jak linuks z GNOME 2 - i de facto takie środowisko tam jest. Cała struktura jest bardzo podobna. Niestety system jest niestabilny i po 10-15 minutach się zwiesza.

No wygląda że nie pójdzie na moim laptopie. Pozostaje jakiś *BSD.