Witam
Czy istnieje program, który odczyta zmienne np. typu string z pliku exe? Szukałem, ale nic znaleźć nie mogę.
Witam
Czy istnieje program, który odczyta zmienne np. typu string z pliku exe? Szukałem, ale nic znaleźć nie mogę.
Ten program nie działa. Znacie jakieś inne?
A uruchomiłeś ten program w jaki sposób? Plik, z którego chcesz wyciągnąć stringi musisz podać jako parametr, np.:
strings c:\twojplik.exe
Tak zrobiłeś czy może kliknąłeś go dwa razy i twierdzisz, że nie działa?
Program zamyka się zaraz po uruchomieniu, nie można niczego wpisać.
Jak w konsoli wpisuję c:\strings.exe -a c:\program.exe to nic się nie dzieje, po prostu wyświetla się opis parametrów i nic więcej.
Spróbuj tak:
c:\strings.exe -a c:\program.exe >> c:\spis.txt
Zrzuci wynik do pliku spis.txt. Niestety plik pięknie nie będzie wyglądał, kompilacja dorzuca swoje.
Dzięki za zainteresowanie i pomoc, ale nie może zrzucić niczego skoro nie wyświetla stringów. Jedynie co może zrzucić to to:
Gdyby miał coś zapisać w pliku wpierw musiał by to wygenerować, a program zwyczajnie nie działa. Mam Windows 7 i pod tym systemem program zamyka się zaraz po włączeniu, przynajmniej u mnie. Nie ma jakiegoś innego programu? Ewentualnie dobrego dekompilatora delphi. Korzystałem już z DeDe, ale on mi potrzebnych zmiennych nie wyświetlił
U mnie na Win7 działa. No nic, jak masz cierpliwość do grzebania w asm to spróbuj:
http://www.agner.org/optimize/objconv.zip
w cmd wpisz:
ścieżka\objconv.exe -fmasm ścieżka\plik.exe
zrzuci kod do pliku plik.asm
Z tą aplikacją jest tak samo. Nie wiem czemu z konsolowymi aplikacjami tak się dzieje.