Bodajże dwa numery (albo 3) temu w PCWorld byl skromny artykuł na temat włamań na konta pocztowe. Był tam opisany serwis internetowy, który umożliwiał sprawdzenie czy nikt nie włamał sie na skrzynke i nie probował odczytać wiadomości. Juz nie wazne jak to robil ale ja nie pamietam jaki to byl program. Jesli znacie jeszcze jakies inne metody (sprawdzania czy sa ciekawscy co znaja haslo do konta) bylbym wdzieczny.
Jak dotąd nigdy nie spotkałem się z czymś takim … ale istnieje możliwość że twój usługodawca oferuje podgląd z jakich ip się logowano
Pozdro
Wiem, że bankowo coś takiego istanieje. Może nie tyle co program, a serwis internetowy. Działa to mniej więcej w taki sposób, że podajesz email, na który wysyłają ci sprepanowanego maila, zawierającego bodajże grafike o rozm. 1x1 pixel i gdy np. ktoś otworzy tego maila i grafika się załaduje to oni (serwis) nie wiem w jaki sposób ale pobierają IP, z którego otworzoną mail i Ci wysyłaja na alternatywny email bądź na konto, które musisz u nich założyć info o włamywaczu. Kurcze wiem, że to było w PCWrold, maj albo czerwiec. A gdzieś mi się zapodział ten numer Jakby ktoś mi podał tą stronke albo znał jakieś inne rozwiązanie na ciekawskich, którzy przegladają czyjeś konta mailowe to byłbym wdzięczny.
Pzdr!