Program do sprawdzania napięcia na grafice

Witam

Właśnie jestem po v-modzie(ołówkowym) mojej grafiki(tej z podpisu). Jakim programem można sprawdzić napięcia na gpu i memorkach??

Oto wynik po v-modzie:

oc7600gset3.th.jpg

Gpu jak i pamięci jeszcze da się jeszcze trochę podkręcić, ale to już wystarczy

P.S. Aha, robiłem to bez tego potencjonometru(czy jakoś tak) poprostu zamalowałem rezystory R451(rdzen) i R437(pamięci). Czy może być za duże napięcie przez to, karta chodzo stabilnie na tych ustawieniach

kurcze ale nieźle ją wykręciłeś…mam identyczną i bez kombinowania ołówkiem mam na 600 mhz i 800(1600 mhz) i otrzymuję tym samym Pixel Fillrate i Texel Fillrate na poziomie 7200 MP/s i 7200 MT/s i przepustowość 25GB/s. W stresie dochodzi do 64 stopni :slight_smile: Pozdrawiam

Moja bez v-moda tylko 620/1550 więc cienko, ale po v- modzie już ładnie poszła. Trochę za wysoka ta Twoja temperatura, na mojej po v-modzie nie przekracza 50 stopni w stresie :slight_smile:

Złączono Posta : 07.11.2007 (Sro) 10:44

to jak jest jakiś program do sprawdzania napięć napięć na grafie??

Takie rzeczy to sprawdzamy miernikiem a nie programem.

abolutna racja, tez mialem kiedys co do tego watpliwosc.Myslalem,ze dobry program jest w stanie odczytac wszystko prawidlowo z plyty - oczywiscie, to bzdura.

‘Odmienilo’ mi sie , kiedy wystraszony informacja z everesta i sisandry ,ze cos jest nie tak z napieciem na 12V (pokazywaly skaczace, w okolicach 10.40 -10.80) sprawdzilem to miernikiem i wyszlo,ze jest tak jak powinno byc - stale 12.08

n1 jak robiłeś to bez miernika

Zobacz jakie masz napięcie, bo jak za duże to karta ci długo nie pożyje