Poszukuję aplikacji do szybkiego wyszukiwania plików, które mam na komputerze.
Aktualnie używałem Google Desktop, ale na Win8 nie działa tak jakbym tego chciał.
Fajnie, aby ten program przeszukiwał również treść dokumentów np worda czy pdf (kiedyś ta funkcja fajnie działała w Google Desktop teraz już nie daje rady).
Total Commander to rozbudowany menadżer plików, a Everything Search Engine to prosty lekki program do szybkiego wyszukiwania i w tym działaniu ten program jest i przystępniejszy i lepszy.
Dzięki chłopaki za Everything Search Engine kurcze program demon predkosci… Google Desktop nie umywa się ani do szybkości wyszukiwania ani do indeksacji
O to mi chodziło.
Tylko jeszcze dwa pytania
Czy można ustawić jakiś przycisk do szybkiego uruchamiania ESE? W google desktopie było to po prostu 2 x ctrl i szybko przechodziłem do okna wyszkuiwania.
Czy istnieje możliwość w ESE przeszukiwanie zawartości dokumentów po ich treści?
adorec, czy mógłbyś coś więcej napisać o FileLocator Lite? Czy używałeś go? Szybko chodzi?
FileLocator Lite, jest dużo wolniejszy od Everything. Istnieje możliwość przyśpieszenia wyszukiwania poprzez wskazanie konkretnej partycji na pasku wyszukiwania. Taki zabieg znacząco przyśpiesza wyszukiwanie. Ja korzystam z FLL, tylko do przeszukiwania plików po tekście. Trwa to dość długo, ale jest skutecze. Jak wiadomo na szybkość wyszukiwania mają wpływ różne czynniki: prędkość oraz wydajność dysku, ilość podfolderów, które program musi przeszukać, etc. Jeśli chodzi o wyszukiwanie plików i folderów Everything, nie ma sobie równych.